Energiingenjör till Akademiska Hus i Stockholm

Energiingenjör till Akademiska Hus i Stockholm

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Vill du jobba med energifrågor i ett av landets mest spännande fastighetsbolag? Vi rekryterar nu en Energiingenjör till Stockholm och söker dig som attraheras av teknikintensiva miljöer och dynamiska samarbeten.

Ditt uppdrag
Som energiingenjör ingår du i avdelningen Operativt teknikstöd och ska vara del av vår tekniska spetskompetens inom energiområdet. Förutom energi finns specialistkompetens inom VVS, el och styr/automation i avdelningen. Arbetet sker både enskilt och i samverkan med drift- och förvaltningspersonal, övriga ingenjörer och projektledare.

Energiingenjören har en teknisk nyckelroll på sin avdelning och arbetar med hela bredden av energifrågor. Tillsammans med övriga ingenjörer, är man i rollen också ett stöd till förvaltning, byggprojekt och fastighetsutveckling. Varje avdelning gör årsvisa planer avseende energieffektivisering för att nå Akademiska Hus högt uppsatta mål. I detta uppdrag är det stort fokus på att driva det operativa arbetet kring energiplaner och deltagande i andras eller egna projekt inom energiområdet.

Vi erbjuder
Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, coachning, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. Vi har ett stort nationellt utbyte och du får tillgång till ett stort kontaktnät med både kollegor och kunskaper från Luleå i norr till Malmö i söder. Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I utvecklingen av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället och Sverige som kunskapsnation. Akademiska Hus ligger i framkant av modern fastighetsskötsel där resan mot ytterligare digitalisering är påbörjad. Campusområdet som du kommer arbeta med består av undervisningslokaler, kontor och laboratorier och innefattar flera av våra mest teknikintensiva byggnader. Du ingår i en avdelning som består av driftingenjörer och energiingenjörer inom kompetensområdena styr/automation, VVS, el och energi.

Ditt bidrag
Vi söker dig som kan bidra med din erfarenhet och vill ansvara för att samordna och driva energiplanearbetet och utveckla styr- och driftoptimering. Du kommer även att projektleda teknik-/energiprojekt, delta som expert vid om- och nybyggnationer och vara ett stöd i energifrågor till förvaltning och projektenhet. Du kommer också att ha en nyckelroll i implementering av Akademiskhus utveckling av modern drift, där ex implementera lokala effekthandelssystem kan komma ingå.

Hos oss driver du utveckling, du ser förbättringsmöjligheter och tar initiativ. Som person är du utvecklingsorienterad och trivs med att lösa problem. Du är självgående och strukturerad. Eftersom uppdraget innebär mycket samverkan är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lösningsorienterad. Vi värdesätter såväl strategiskt tänk och helhetssyn, som affärsmässighet. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, behärskar engelska i tal och skrift, är van användare av Office-paketet samt har B-körkort.

Du har en akademisk examen - civilingenjör eller högskoleingenjör inom energiområdet alternativt annan civilingenjörsexamen med kurser mot energi. Du har mer än fyra (4) års relevant erfarenhet från området, du kan tex ha arbetat som energi- eller teknikspecialist eller konsult. Du har goda kunskaper inom lönsamhetskalkylering och mycket god kännedom och praktisk erfarenhet av att driva energirelaterade projekt med ansvar att åtgärden utförts enligt överenskomna tekniska, ekonomiska och tidsmässiga ramar.

Är du intresserad?
Ansök så snart som möjligt, urval sker löpande, sista ansökningsdagen är 14 oktober. Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Akademiska Hus och Jefferson Wells, en del av Manpower Group. Anställningen är hos Akademiska Hus i Stockholm. För mer information eller frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lars Buvall, lars.buvall@jeffersonwells.se
Mer info
Kontaktperson Lars Buvall
Email Mejla Lars Buvall
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.jeffersonwells.se/sv
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jefferson Wells är ett av Sveriges största konsultbolag av chefer och specialister inom ekonomi, executive, marknad & försäljning, inköp & logistik och ingenjörsområdet. Vi har den unika förmånen att samarbeta med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område och som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Hos oss kan du både gå som tillsvidareanställd konsult på ett specifikt uppdrag eller som samarbetspartner med eget företag.