Sektionschef till Akademikernas a-kassa

Sektionschef till Akademikernas a-kassa

Vill du ha en ledande roll på vår försäkringsavdelning? Akademikernas a-kassa söker en sektionschef. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss och som trivs i rollen som ledare.

Vi är Sveriges största a-kassa
Akademikernas a-kassa är a-kassan för personer med högskolepoäng och Sveriges största a-kassa med över 700 000 medlemmar. Det som kännetecknar oss är ett högt engagemang för att hjälpa våra medlemmar. Våra medlemmar finns inom alla yrken, branscher och sektorer. De är anställda, egna företagare eller både och. Det som förenar dem är att de har studerat på universitet eller högskola.

Om tjänsten
Som sektionschef kommer du att leda en grupp om cirka 15 medarbetare. Du har det operativa ansvaret för sektionen och ansvarar för planering, utveckling och måluppfyllelse. Rollen innebär ett nära samarbete och stöd till avdelningschef och övriga sektionschefer i olika planerings- och utvecklingsfrågor. Du kommer in i en organisation som är under utveckling och vi arbetar med ett närvarande ledarskap där tillit och förtroende är viktiga delar.

Din bakgrund och erfarenhet
Du har relevant högskoleexamen och flerårig erfarenhet av att vara chef med personalansvar. Du har en god administrativ förmåga och är bra på att planera ditt arbete. Du har också god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer.

Ditt arbetssätt är strukturerat och du är tydlig i din kommunikation. Du är trygg i dig själv och har ett flexibelt förhållningssätt till förändrade förutsättningar och ser hur olika delar hänger ihop i en organisatorisk helhet. Vidare har du förmåga att skapa en god arbetsmiljö genom ett coachande ledarskap där dialogen står i centrum. Dina kunskaper i svenska är goda i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom liknande bransch och kundservice. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Du erbjuds
Hos oss får du trevliga kollegor som bjuder på en god stämning. Vårt arbete har stor betydelse för de arbetslösa medlemmarna och i en vidare bemärkelse bidrar vi till en positiv samhällsutveckling och en välfungerande arbetsmarknad. Akademikernas a-kassa sitter i nyrenoverade ljusa lokaler på Södermalm.

Totalt arbetar cirka 120 personer på kansliet, varav 70 på Försäkringsavdelningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan

Skicka ditt CV och personligt brev senast den 10 februari. Vi intervjuar löpande, så vänta inte med att skicka din ansökan. Om du har frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Philip Forsell på 070-413 44 98 eller philip.forsell@aea.se. Facklig representant är Kee Frost Kotti som du når på 08-412 33 67 eller kee.frost-kotti@aea.se.
Mer info
Kontaktperson Philip Forsell
Telefon 070-413 44 98
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bank, Finans & Försäkring, Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.akademikernasakassa.se/
Sista ansökningsdag 10 feb 2020 (21 dagar kvar)