Hållbarhetsutvecklare till Ahlsell

Hållbarhetsutvecklare till Ahlsell

Vi söker en Hållbarhetsutvecklare med fokus på ansvarsfulla inköp och hållbara leverantörskedjor

Söker du en tjänst inom hållbarhet där du får vara med på en resa att ta Ahlsells hållbarhetsarbete till nästa nivå? Vi på Ahlsell sätter nu ännu större fokus på området Hållbarhet och bygger en ännu kraftfullare professionell organisation med en nytillträdd Hållbarhetsdirektör vid rodret. I rollen som Hållbarhetsutvecklare kommer du ha ditt främsta fokus på ansvarsfulla inköp och säkerställande av hållbara leverantörskedjor. Du kommer därmed starkt bidra till att fortsätta implementera Ahlsells hållbarhetsstrategi med uppsatta mål och ambitioner. Det finns mycket att göra och viljan att utveckla är stor. Varmt välkommen med din ansökan.

Ditt anställningserbjudande

Här erbjuds du en roll där du kommer att kunna vara med att påverka.
Hållbarhetsutvecklaren ska tillsammans med det övriga hållbarhetsteamet planera, utveckla och driva Ahlsells koncerngemensamma hållbarhetsarbete. I det ingår att identifiera och driva på förbättringar samt hitta innovationsmöjligheter utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Det är en operativ roll där du kommer att arbeta tvärfunktionellt med olika avdelningar och dotterbolag inom Ahlsell.

Ahlsell är en trygg arbetsgivare, som främjar utveckling, mångfald, öppenhet, samt ett långsiktigt och ansvarsfullt agerande. Våra värderingar - Ansvar, Öppenhet och Enkelhet - vägleder oss i vardagen. Vi på Ahlsell strävar efter att göra tillvaron enklare för våra medarbetare och kunder.

Dina arbetsuppgifter

Ahlsellkoncernen har under 2022 utvecklat ett Supplier Relation Management System(SRM) som också innehåller en hållbarhetsmodul där Ahlsells leverantörer genom en självscreeningsprocess ska självutvärdera sina riskområden inom ramen för sociala, miljömässiga och etiska risker. Det nya systemet möjliggör ett nytt digitalt arbetssätt som ersätter tidigare manuella utvärderingar.
Rollen som hållbarhetsutvecklare med ansvar för hållbara, ansvarsfulla inköp handlar bl.a. om att:
  • stötta i implementeringen av denna modul och tillhörande arbetssätt, tex med information och utbildning
  • stötta i analysen av svaren från leverantörerna
  • planera och följa upp leverantörer och också att i partnerskap med Inköpsorganisationen utföra uppföljning, revidering och granskning av leverantörer i relation till en riskanalysmetodik och med beaktande av viktiga hållbarhetsaspekter
  • bevaka kommande krav och förväntningar och utveckla arbetsprocesser och verktyg i linje med dessa
Värt att veta

Många av koncernens leverantörer är gemensamma över våra nordiska länder och vi samverkar över landsgränserna för att effektivt säkra en hållbar leverantörskedja. Ahlsell har ett särskilt ansvar för att säkra att våra egna märkesvaror (EMV) är förenliga med lagkrav, rutiner, policys och riktlinjer för hållbara, ansvarsfulla inköp. Du stödjer våra EMV sourcing managers i att säkra detta samt följer, i samarbete med Chef EMV, upp utfallet av arbetet som kvalitetsrevisorerna på vårt kinesiska inköpskontor genomför ute hos våra leverantörer.

Våra förväntningar

Du:
  • har akademisk examen med relevans för området. Det är meriterande om utbildningen har en tydlig hållbarhetsprofil eller har kompletterats med kurser inom hållbarhet
  • har arbetslivserfarenhet inom hållbarhet, gärna från ett nordiskt bolag och en koncernroll med flera länder att supportera.
  • uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Kunskaper i annat nordiskt språk är meriterande.
Du är bekväm med många kontaktytor inom och utanför organisationen och har lätt för att bygga relationer. Vi ser att du är affärsmässig med god förmåga att se hur hållbarhetsarbetet kan skapa värde för företaget. Du drivs av att få saker att hända och att skapa resultat. Du har gott omdöme och integritet och tycker om att kommunicera hållbarhetsnytta på ett enkelt sätt så att även icke experter förstår. Som person är du prestigelös, självgående, engagerad och initiativrik och är bra på att driva flera aktiviteter samtidigt. Du är analytiskt lagd och arbetar med god struktur och har bra förmåga att inspirera, engagera och vägleda medarbetare på Ahlsell inom hållbarhetsområdet.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Lovisa Wang-Larsen
Telefon 0708-888 411
Email Mejla Lovisa Wang-Larsen
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Ekonomi, Inköpare, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/