Strategisk Inköpare inom Indirekt material och Service

Strategisk Inköpare inom Indirekt material och Service

Vi söker dig som vill vara med att bygga upp och forma vår funktion inom strategiskt inköp av indirekt material och tjänster. Är du en person som drivs av att förhandla, utmana och skapa resultat samt får energi av att nätverka och bygga relationer, kan den här tjänsten vara rätt för dig. Rollen har många kontaktytor och arbetar tvärfunktionellt i vår decentraliserade matrisorganisation. Ahlsell är ett storbolag med småbolagsmentalitet där medarbetare får möjlighet att utvecklas i takt med att koncernen växer. Det gör att många stannar under en lång tid - ett gott kvitto på att Ahlsell är en arbetsplats att trivas på!

Din roll som Strategisk Inköpare för Indirekt material och Service

Som Strategisk Inköpare inom området indirekt material och service på Ahlsell AB arbetar du på koncernnivå med placering på vårt nya kontor i Marievik, Liljeholmen. Du kommer att rapportera till den operativa chefen för indirekt inköp.
  • Löpande förhandla avtal, priser och villkor på kategorier
  • Stödja uppdragsgivare i nya och befintliga områden med fokus på behovsanalys, upphandling och avtalstecknande
  • Upprätta och driva samarbetsfora i samarbete med ansvariga i linjeorganisation för att öka kännedom och efterlevnad av befintliga avtal
  • Ansvara för att mål avseende inköpsförbättringar och avtalslojalitet uppnås
  • Sätta upp och ansvara för årlig förhandlingsplan
  • Samla och samordna nationella och nordiska behov för att konsolidera volymer och skapa synergier
  • Säkerställa förekomsten av tillförlitlig spendanalys inom berörda kategorier
  • Optimera leverantörsbasen för respektive kategori i nära samarbete med linjens kategoriägare
  • Driva process, metod och modellutveckling inom det egna ansvarsområdet samt löpande omvärdera och utvärdera rådande arbetssätt och organisation
Din bakgrund och person
För att lyckas i rollen som strategisk inköpare har du tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete inom strategiskt inköp mot indirekt material och service samt en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande likvärdig utbildning. Du har en beprövad erfarenhet av förhandlingar samt en god kännedom om inköpsprocesser, Category Management och leverantörsutveckling. Erfarenhet av att ha varit med och byggt upp en professionell organisation inom Strategisk inköp av indirekt material och service är meriterande liksom erfarenhet av att implementera verktyg och systemstöd för spendanalys och avtalskännedom.

Inom vår decentraliserade organisation kommer du att arbeta mot många olika personer i Sverige, Norge och Finland. För att få effekt av centrala avtal inom indirekt material och service är det viktigt att du är en person som kan och gillar att skapa förtroendefulla relationer och som har förmåga att ta kontakt, kommunicera och bygga varaktiga relationer. Du är konsultativ och kan anpassa din kommunikation men du kan också avgöra när du behöver ifrågasätta eller utmana din motpart. Du är en aktiv och initiativtagande person med förmågan att kunna planera, strukturera och driva ditt arbete.
Du har en stark analytisk förmåga och ett intresse av att förstå vad som driver vår affär och hur den kan utvecklas. Du uppskattar att arbeta operationellt och har en god erfarenhet av att driva lönsamhetsutvecklande arbete inklusive analys och uppföljning av detta.

Då Ahlsell verkar i en internationell kontext känner du dig komfortabel med att kommunicera och föredra material på såväl engelska som svenska. Du har lätt för att förstå och anamma system och du behärskar Officepaketet mycket väl, och Excel i synnerhet.

Om Ahlsell
Ahlsell är det ledande tekniska handelsbolaget i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner, med verksamhet även i Baltikum och Ryssland. Ahlsells unika kunderbjudande ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, fastighet, industri, verktyg & maskiner samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning.

Ahlsell omsätter drygt 30 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland. Med drygt 5 800 medarbetare, 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs. Läs gärna mer på www.ahlsell.se

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Ahlsell med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (6 dagar kvar)