Videoreporter till Aftonbladet - längre vikariat

Videoreporter till Aftonbladet - längre vikariat

Som videoreporter vid breakingdesken tillhör du en redaktion som är spetskompetensen på Aftonbladet inom livesändningar och videojournalistik. Du är reporter på fältet, redigerar inslag och jobbar med livesändningar i vår studio. Vill du komma till oss? Skicka in din ansökan!

Vad söker vi?

Vi söker efter dig som har jobbat på några redaktioner som TV-reporter och som även har goda erfarenheter av att redigera i Adobe Premiere. Vi ser att du har eftergymnasial journalistiskt utbildning. Du ska vara säker framför kameran och det är meriterande om du har erfarenhet som programledare. Pressetik är något som du kan diskutera och förhåller dig till där du med hjälp av din pressetiska kompass kan navigera i de flöden som strömmar in till Aftonbladet.

Vilken journalistik skapar vi på videoredaktionen?

Journalistiken som en reporter hos oss skapar kan vara genom nyhetsinslag, rapporterande på plats ute på fält eller i livesändningar i TV-studion. Vi inspireras av internationella aktörer inom videojournalistik och som reporter vill vi gärna att du bidrar med nya idéer till kreativa berättarsätt. Du förstår vad som krävs för publicering i ett modernt medielandskap i form av rubriksättning, bildval, och SEO.

Vem är du?

Du som person är trygg i din nyhetsvärdering och är van att självständigt driva dina projekt framåt. Vi diskuterar gärna och ofta vilka vinklar vi ska arbeta med och vad det är som är relevanta nyheter - där vill vi gärna att du kommer in och bidrar. Givetvis kommer det finnas arbetsledare på plats, men vi uppmuntrar till samarbete på redaktionen.

Vi ser även att du arbetar effektivt i följande program:
  • Adobe Premiere
  • Photoshop
Tjänsten är ett vikariat med tillsättning i februari 2020 eller efter överenskommelse. Vänta inte med att söka! Vi jobbar med löpande rekrytering och tjänsterna kan komma att tillsättas innan slutdatum för annonsen. Sista ansökningsdag är 24 januari. Vi kommer att skicka ut en enkät som mäter kandidatupplevelse via TrustCruit, svara gärna på den!

Frågor om tjänsten kan besvaras av Andreas Landmark, redaktionell Videochef. Nås via växeln på 08-725 20 00.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 jan 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agendajournalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstilsjournalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).