Sommarjobbare till Aftonbladet

Sommarjobbare till Aftonbladet

Vi är nyfikna och intresserade av dig, som vet att du kan börja jobba redan någon gång i vår, eller - så klart - till sommaren. Precisera gärna under vilken period som du är tillgänglig och vill jobba under sommaren samt vilken avdelning som du är mest intresserad av i din ansökan.

Vi söker efter medarbetare till de flesta av våra avdelningar, Sportbladet, Nöjet, Aftonbladet TV, Printredigering, Nyhetsdesken, och har samlat nedan vilka positioner som vi har, specificera som sagt vilken avdelning och tjänst som du är intresserad av!

Vilka positioner är det som vi söker?

Webbredaktörer: Yrket ser olika ut på de flesta journalistiska arbetsplatser. Även hos oss, eftersom vi har många redaktioner. Beskriv därför vad du kan och hur dina erfarenheter ser ut, så ser vi var du kan passa in.

Medarbetare till tv: Medarbetare till Aftonbladet TV. Vi söker videoreportrar, programledare, bildproducenter och tv-redaktörer inför sommaren. Du ska vara videoreporter och kunna redigera i Premiere. Du brinner för nyheter, nöje eller sport - eller alla tre - och har en förståelse för hur det nya medielandskapet förändrar journalistiken.

Du rör dig vant i sociala medier, vill göra de bästa tv-klippen och vara med och leda utvecklingen av livesändningar i Sverige. Vill du göra tv med Sveriges ledande redaktion för online-tv ska du söka sommarvikariat hos oss!

Reportrar: Vi söker efter reportrar både till nyhetsredaktionens breaking news desk och till Sportbladet. Du brinner för journalistik helt enkelt. Har ryggmärgsreflex i jobbet när det gäller etik och källkritik, och kan jobba snabbt. Vi söker dig som kan och förstår hur man hittar nyheter via sociala medier, vågar vara personlig och som förstår hur du får spridning på artikeln.

Nöjet: Nöjesbranschen är en av våra mäktigaste branscher som omsätter miljarder och påverkar våra demokratiska val. Aftonbladet nöje är Skandinaviens största förmedlare av nöjesnyheter. Dagligen engagerar och informerar vi miljoner läsare med de största nyheterna och snackisarna kring tv, musik, film och kändisliv. Våra läsare älskar mixen av tunga avslöjanden och lättare kortisar och vi brinner för den. Det hoppas vi att du också gör, för nu söker vi till sommaren behöver förstärkning!

Printredigerare: Du älskar redigering och du har koll på Adobes olika program. Har helst journalistutbildning och erfarenhet av att arbeta med redigering på liten eller stor daglig tidning eller magasin. Hos oss arbetar redigerarna både med formgivning, rubriksättning, textredigering och bildbehandling.

OCH: Du har inte jättemycket erfarenhet men älskar redigering? Då har du kommit rätt. Vi välkomnar dig som älskar form och text i en fin förening och kanske jobbar med formgivning på annat vis. Vi erbjuder inskolningsveckor där våra briljanta redigerare visar hur vi jobbar.

Vilka kvalifikationer behövs?

Avklarad eller pågående journalistutbildning är bra och erfarenhet från att ha jobbat på andra nyhetssajter är meriterande. Vi söker dig som är en engagerad journalist, som med noggrannhet och starkt driv vill utvecklas i yrket. Det kan vi garantera att du gör hos oss.

Vad får du?

En stimulerande arbetsplats där varje publicering når en miljonpublik. Ett roligt, utvecklande arbete, där din kompetens och dina idéer kommer att tas tillvara. Vår arbetsplats präglas av laganda - alla hjälps åt.

Vad vill vi ha från dig?

Ett presentationsbrev, en överskådlig meritförteckning, samt namn och kontaktuppgifter till referenspersoner. Helst både mobilnummer och mailadress. Berätta som sagt under vilken period som du är tillgänglig under vår/sommar.

Har du sökt jobb hos oss förut? Hör av dig igen! Konkurrensen ser alltid olika ut, och du har säkert byggt på ditt cv med nya erfarenheter.

Ange också din privata mailadress, så tappar vi inte kontakten med varandra.

Och - chansen att bli inbjuden till intervju ökar med hur snabbt du hör av dig, eftersom kalendern fylls snabbt. Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat. Det finns som sagt jobbmöjligheter med start före sommaren.

Sista ansökningsdag för sommarjobben är den 28/2, vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 28 feb 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).