Framåt nöjesreporter med nyhetsfokus sökes till Aftonbladet nöje!

Framåt nöjesreporter med nyhetsfokus sökes till Aftonbladet nöje!

Nöjesbranschen är en av våra mäktigaste branscher som omsätter miljarder och påverkar våra demokratiska val. Aftonbladet Nöje levererar Skandinaviens mest lästa nöjesnyheter. Vi avslöjar och engagerar och är stolta över vårt jobb. Vi djupdyker mer än gärna i tyngre ämnen och vill granska makten i underhållningsbranschen.

Nu söker vi en snabb, driven och idérik nyhetsreporter med vana av nyhetsarbete och brinn för nöje. Du arbetar i team ihop med en onlineredaktör ansvara för att Aftonbladet Nöje har de senaste, största och viktigaste nöjesnyheterna ute på sajten, och sprudlar av idéer kring vad vi bör skriva om vid sidan av det. Aftonbladet Nöje är en tajt och familjär redaktion där du självklart får utrymme att växa i din roll, men erfarenhet av nyhetsarbete är en stor merit.

I din roll ska brinnande just nu-nyheter snabbt ut, med rätt tonträff i text och rubrik för att sedan byggas ut allt eftersom. Du ska också tycka att de mer lätta "klackisnyheterna" från "Let's dance" fyller sin funktion i nyhetsmixen. Våra tre ben har länge varit TV, film och musik. Hyfsad koll på de största inom Youtube-influencers, poddar och sociala medier i stort är meriterande. Expert? Nej, det behöver du inte vara - det blir man när man jobbat här ett tag.

Aftonbladet Nöje är ett grupparbete där du som medarbetare har stor chans att påverka vad vi skriver om. Ett stabilt fokus på att snabbt leverera senaste nytt i gedigna texter är förstås centralt. God känsla och erfarenhet kring pressetiska avvägningar lär man sig allt eftersom men är starkt meriterande.

Tjänsten är ett vikariat kvällstid och du jobbar på Aftonbladets redaktion belägen precis bredvid Stockholms central mitt i huvudstaden. Jobbet passar dig som har arbetat med allmänna nyheter och/eller nöje i något år eller längre. Vi genomför bakgrundskontroller på samtliga kandidater och tar kontakt samt kallar till intervjuer fortlöpande. På Aftonbladet finns också goda möjligheter att testa på nya saker allt eftersom, många har börjat på nöjet med gjort inspirerande gästspel eller vidare karriärer på andra delar av tidningen.

Så vad väntar du på! Hör av dig med din ansökan. Vi ser fram emot att läsa den.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Aftonbladet har ca 300 anställda.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).