Business Controller Aftonbladet - Vikariat

Business Controller Aftonbladet - Vikariat

Vi söker nu en entusiastisk och affärsorienterad person att ansluta sig som vikarie till vårt Business Controlling team inom Aftonbladet. Aftonbladet är Nordens största nyhetskälla och når 3.6 miljoner läsare varje dag.

Vi tror på att en business controller hos oss ska få arbeta verksamhetsnära och fokusera mer på att stötta våra chefer än standardiserad månatlig rapportering. Om du gillar att presentera diagram/business case eller annan värdefull information kommer vi inte hålla tillbaka dig. Du bör trivas i en föränderlig organisation med högt i tak och snabba beslutsvägar!

Aftonbladet ingår i Schibsted News Media vilken är en oberoende division som omfattar samtliga Schibsteds medieföretag, bland annat varumärken som VG, Aftonbladet, Aftenposten, Svenska Dagbladet, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad och ett antal lokala tidningar.

Kortfattad beskrivning av befattningens uppdrag

Vi erbjuder en roll som Business Controller vilken är en mycket viktig del i affären för Aftonbladet. Den innebär att arbeta nära verksamheten som ett bollplank och proaktiv sparringpartner till dina kontaktpersoner i organisationen och ledningen.

Som Business Controller arbetar du med ekonomisk styrning, ekonomisk planering samt som stöd till verksamheten gällande ekonomiska analyser och business case. Du jobbar med intern rapportering och uppföljning av företagets olika delar i syfte att säkerställa både kort- och långsiktiga mål. Du deltar också aktivt i bokslutsarbete och rapportering. Rollen innefattar ett nära operativt samarbete med de delar av verksamheten som man ansvarar för samt vara del i ledningsgruppen för sitt affärsområde.

Du tillhör en grupp om tre Business Controllers som arbetar med olika ansvarsområden av Aftonbladet och rapporterar till Aftonbladets Finance Director.

Arbetsuppgifter

Som Business Controller på Aftonbladet kommer du att vara affärspartner för ett visst affärsområde med följande arbetsuppgifter:
 • Månad- och kvartalsvis rapportering och analys av affärsområdet i nära samarbete med andra finansteam inom News Media samt News Media Accounting team.
 • Underlätta och stödja planerings- och målprocesser.
 • Förberedelse av analys för att stödja beslutsfattande för olika intressenter.
 • Vara en sparringpartner för Aftonbladets Finance Director samt affärsområdets ledningsgrupp avseende affärsstrategi och utmaningar.
 • Ekonomisk styrning. Löpande uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader. Fokus på lönsamhet, intäktstillväxt och kostnadskontroll.
 • Rolling forecast arbete.
 • Partner/stöd till verksamheten. Businesscase, kalkylering, intern rapportering, beslutsunderlag & proaktivt föreslå förbättringsåtgärder.
 • Bokslut - analyserar, rapporterar och beskriver konsekvenser.
 • Extern rapportering. Bokslutskommentarer och analyser.
 • Affärsutveckling/Projektarbete.
Kvalifikationer:
 • Civilekonom eller motsvarande
 • Erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete i minst tre år, varav minimum ett år som business controller.
 • Erfarenhet från media och/eller snabbrörliga konsumtionsvaror och/eller abonnemangstjänster är meriterande.
 • Erfarenhet av dynamisk planering (rullande prognoser, KPI uppföljning) är en fördel.
 • Van användare av systemen Navision, Mercur, Anaplan och Tableau är meriterande.
 • Mycket goda kunskaper inom Microsoft Office, framförallt Excel.
 • Affärsmässig, analytisk, självgående, kommunikativ och proaktiv.
Kompetens
 • Du har en positiv attityd och villighet att förändras
 • Du är analytisk, entreprenöriell och självgående
 • Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga
 • Du har god affärsförståelse
 • Du har bra systemförståelse och förmåga att bearbeta data för att ge insikter
Aftonbladet är en organisation med en stor kraft, gemenskap och en stark känsla av stolthet. Det är en arbetsplats med stor dynamik, högt i tak och prestigelöshet. Det är en mycket spännande tid att arbeta inom media. Aftonbladet tog tidigt första plats digitalt och är nu med och leder den digitala strukturomvandlingen. Det märks fortfarande då det finns en stor nyfikenhet om framtiden och att alltid ligga steget före. Vi ser gärna att du är en framåtlutad person som är engagerad, nyfiken och som vågar ta initiativ.

Och det finns mer än så! Vi har bra förmåner såsom flexibla arbetstider, bra pensionsförmåner, mobiltelefon, friskvårdsbidrag och fina kontor i centrala Stockholm.

Om du vill arbeta i en snabbrörlig organisation som är en av världens ledande inom det digitala området - då borde du komma hit!

Är du intresserad? Låt oss veta!

Vi kommer att intervjua löpande för denna position och tjänsten kan därför bli tillsatt innan annonsens slutdatum. Om du känner att du vill vara en del av vårt team, kontakta oss gärna!

Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Obs. Rollen är ett vikariat på ca 1,5år.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Aftonbladet har ca 300 anställda. Omsättningen 2017 var 1,9 miljarder kronor och vinsten 255 miljoner kronor.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).