Aftonbladet söker två videografiker för tillsvidareanställning till Videodesken

Aftonbladet söker två videografiker för tillsvidareanställning till Videodesken

Som videografiker på Videodesken tillhör du en ny redaktion som är spetskompetensen på Aftonbladet inom videoredigering och videografik. Du redigerar inslag och explainers med hög kvalité men du jobbar även med våra längre format såsom 200 sekunder.

Vi söker en person med gedigen erfarenhet som grafisk formgivare och redigerare. Det är meriterande om du tidigare har jobbat på en nyhetsredaktion och är van att leverera i ett högt tempo. Du som person är trygg i din nyhetsvärdering och är van att självständigt driva dina projekt framåt. Pressetik är något som du ofta diskuterar och förhåller dig till där du med hjälp av din etiska kompass kan navigera i de flöden som strömmar in till Aftonbladet.

Du är van och sätter lätt ihop olika typer av nyhetsformat och förstår vad som krävs för publicering i ett modernt medielandskap i form av rubriksättning, bildval, och SEO. Vidare så behärskar du After Effects väl och kan löpande skapa grafik till nyhetsinslag, explainers och livesändningar. Vi ser gärna att du är duktig på grafisk formgivning och har erfarenhet av att producera vinjetter och rörlig grafik. Du som person drivs av att vara med och utveckla video och grafisk form på Aftonbladet.

Vi ser även att du arbetar effektivt i följande program;
  • Premiere Pro
  • After Effects
  • Photoshop
  • Illustrator
Skicka gärna med showreel eller tidigare arbeten med din ansökan.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med 6 månaders provanställning med tillsättning i december 2019 eller efter överenskommelse. Vi jobbar med löpande rekrytering och tjänsterna kan komma att tillsättas innan slutdatum för annonsen. Sista ansökningsdag är 8/12.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik. Aftonbladet har ca 300 anställda.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).