Aftonbladet söker podcastproducent för sportproduktioner

Aftonbladet söker podcastproducent för sportproduktioner

Aftonbladet och Sportbladet vill stärka upp satsningen på Sveriges bästa sportpoddar - och nu behöver vi bli fler.

Vi letar efter dig som har ett genuint sportintresse, det är meriterande om du har jobbat med sport tidigare - men inget krav. Vidare har du även god kunskap om ljudproduktion och ett starkt intresse för journalistiskt berättande. Det är en fördel om du har erfarenhet att jobba som reporter, men det är inget krav.

Du är en självgående idéspruta som har historier att berätta och som kan titta på ett befintligt format och se vilka förbättringar som skulle kunna göras. Du kommer att tillhöra ett tight gäng av producenter och poddskapare som jobbar tätt tillsammans, med planering, upplägg och innehåll för att finslipa varje avsnitt till toppkvalitet. Tillsammans med redaktionen kommer du att välja ämnen, sätta och utveckla koncept, boka in gäster/experter så att varje avsnitt blir engagerande och intressant.

Tjänsten är en 11 månaders projekttjänst. Skicka din ansökan innan den 20:onde april, men gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande. Vi kommer att skicka ut en enkät till dig under processen för att mäta vår kandidatupplevelse - svara gärna på den!

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).