Aftonbladet söker en videografiker för längre vikariat på videoredaktionen

Aftonbladet söker en videografiker för längre vikariat på videoredaktionen

Aftonbladets livesändningar och nyhetsinslag når miljoner svenskar varje dag. Ett ansvar vi tar på största allvar och tvingar oss att ständigt förnyas. Vi är just nu inne i ett intensivt utvecklingsarbete för att forma framtidens videojournalistik med inspiration från flera internationella aktörer.

För att fortsätta detta arbete söker vi nu en multikompetent grafiker för att delta i nyhetsarbetet kring desken. Tjänsten är ett vikariat pga föräldraledighet.

Rollen

Som videografiker på videodesken tillhör du spetskompetensen på Aftonbladet inom videoredigering och videografik. Du formger inslag och explainers med hög kvalité men du jobbar även med våra längre format såsom 200 sekunder.

Vi söker en person med gedigen erfarenhet som grafisk formgivare och redigerare. Det är meriterande om du tidigare har jobbat på en nyhetsredaktion och är van att leverera i ett högt tempo. Du som person är trygg i din nyhetsvärdering och är van att självständigt driva dina projekt framåt.

Grundkrav och meriterande egenskaper

Du är van och sätter lätt ihop olika typer av nyhetsformat och förstår vad som krävs för publicering i ett modernt medielandskap i form av rubriksättning, bildval, och SEO. Vidare så behärskar du After Effects väl och kan löpande skapa grafik till nyhetsinslag, explainers och livesändningar. Vi ser gärna att du är duktig på grafisk formgivning och har erfarenhet av att producera vinjetter och rörlig grafik. Du som person drivs av att vara med och utveckla video och grafisk form på Aftonbladet.

Vi ser även att du arbetar effektivt i följande program;
  • Premiere Pro
  • After Effects
  • Photoshop
  • Illustrator
Du bör ha erfarenhet från flera olika typer av grafisk formgivning. Meriterande är erfarenhet från en redaktion samt erfarenhet av utvecklande av nya format.

Vad erbjuder vi?

Aftonbladet är Sveriges primära nyhetskälla och har cirka 3,6 miljoner besökare per dag. Som del av videoredaktionen har du en aktiv roll i att producera och forma Aftonbladets videojournalistik. Du är en viktig del av vårt team som ansvarar för att leverera nyheter korrekt och snabbt.

Vad söker vi?

Vi söker dig som brinner för nyheter och älskar att skapa stordåd tillsammans med ett team. Vi vill att du är lösningsorienterad och att du gillar att ta dig an olika uppgifter inom videojournalistik.

Tjänsten är en vikariat på grund av föräldraledighet med tillträde 1 maj 2021 eller efter överenskommelse. Vi jobbar med löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om anställningen kontakta Lina Törnqvist, redaktör för videodesken. För fackliga frågor kontakta Johan Stambro, (SJF). Båda nås via växeln på 08-725 20 00.

Vi vill gärna ha din åsikt hur du har upplevt rekryteringsprocessen! Tillsammans med TrustCruit skickar vi ut en enkät som vi gärna ser att du svarar på.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agendajournalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstilsjournalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).