Aftonbladet söker en bildproducent för vikariat på videoredaktionen

Aftonbladet söker en bildproducent för vikariat på videoredaktionen

Aftonbladets livesändningar och nyhetsinslag når miljoner svenskar varje dag. Ett ansvar vi tar på största allvar och tvingar oss att ständigt förnyas. Vi söker nu en säker bildproducent för att delta i nyhetsarbetet kring desken. Tjänsten är ett 6 månaders vikariat på Sveriges bästa breakingdesk.

Rollen

Bildproducentens huvudansvar är bildproduktionen, planerandet och genomförandet av livesändningar vid breakingdesken tillsammans med en liveredaktör. Du deltar också aktivt i redigeringsarbetet för att producera innehåll till livesändningar samt inslag. På kvällar och helger har du även kontakt med våra fotografer och hanterar intake och arkivering.

Som bildproducent på Aftonbladet ser vi också att du kan medverka i t.ex. större planerade sändningar och med nya videoformat.

Du arbetar i team tillsammans med redaktörer, reportrar och programledare och i schemat ingår obekväm arbetstid på kvällar och helger.

Grundkrav och meriterande egenskaper

Du ska ha teknisk kompetens att kunna genomföra sändningar i ett kontrollrum. Under nyhetssändningar sköter du både ljud, robotkameror och bildmixning själv. Vi jobbar med EVS Dyvi bildmixer. Ljudmixer från Lawo och ingest- och playoutmjukvaror från Softron. Du ska också ha viss kompetens i videoredigering samt en god förmåga att arbeta i team.

Tidigare erfarenhet från en redaktion samt en bredd av olika videoproduktioner och format är meriterande.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Bildproducenten ansvarar för den tekniska produktionen och genomförandet av livesändningar vid breakingdesken tillsammans med sändningsproducent.
  • Under kvällar och helger även ansvarig för intake och kontakt med bildjournalister på fältet.
  • Utanför ansvaret för livesändningar ska bildproducenten förbereda sändningar, bevaka bildflöden, inhämta och förbereda video och bilder till sändningar samt redigera nyhetsinslag vid behov.
  • Vara aktiv i nyhetsarbetet genom att övervaka inflödet av bilder och rörligt material från externa leverantörer och samarbetspartners.
  • Bistår Nyhetschef och Liveredaktör med att köpa in material och förhandla priser med nyhetsbyråer samt andra tidningar, frilansfotografer och privatpersoner.
Tillräckliga kvalifikationer:
  • Erfarenhet att hantera teknisk utsändning i kontrollrum.
  • Tillsammans med sändningsproducent kunna planera och genomföra livesändningar.
  • Besitter goda kunskaper om bildrättigheter för inslag samt sociala medier och andra forum online.
  • Kunna redigera och producera videoinslag för publicering enligt Aftonbladets standard.
Vad erbjuder vi?

Aftonbladet är Sveriges primära nyhetskälla och har cirka 3,6 miljoner besökare per dag. Som del av videoredaktionen har du en aktiv roll i att producera och forma Aftonbladets videojournalistik. Du är en viktig del av vårt team som ansvarar för att leverera nyheter korrekt och snabbt.

Vad söker vi?

Vi söker dig som brinner för nyheter och älskar att skapa stordåd tillsammans med ett team. Vi vill att du är lösningsorienterad och att du gillar att ta dig an olika uppgifter inom videojournalistik.

Tjänsten är ett vikariat med tillträde februari 2023 tom augusti 2023. Vi jobbar med löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om anställningen kontakta videochef Andreas Landmark. För fackliga frågor kontakta Sara Milstead, (SJF). Båda nås via växeln på 08-725 20 00.

Vi vill gärna ha din åsikt hur du har upplevt rekryteringsprocessen! Tillsammans med TrustCruit skickar vi ut en enkät som vi gärna ser att du svarar på.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sara Brehmer
Email Mejla Sara Brehmer
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agendajournalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstilsjournalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).