Aftonbladet Labs söker entreprenör med stort teknikintresse

Aftonbladet Labs söker entreprenör med stort teknikintresse

Är du en lösningsorienterad ledare med vana att driva projekt, är nyfiken på den nya tekniken och har erfarenhet att driva affärsutveckling. Kanske till och med har vana av att driva eget? Då är det här en tjänst som du vill söka!

Aftonbladet Labs är Aftonbladets spjutspets när det kommer till digital innovation, både när det gäller journalistik och att hitta nya affärer. Nu kommer vi ta Norges största tekniksajt, tek.no, till den svenska marknaden. Vi ser att du kommer att jobba över breda kontaktytor, dels inom Schibstedkoncernen men även externa leverantörer. Det är viktigt att du har en förmåga att omsätta dina idéer till verklighet, sätta ihop projektteam och jobba tvärfunktionellt för bästa resultat.

Du kommer att leda arbetet med att etablera Tek.no i Sverige, hitta och skapa affärsmöjligheter för innehållet, samtidigt som du arbetsleder en mindre redaktion och har daglig kontakt med norska teamet som producerar innehåll och tekniktester av absolut toppklass. Rollen innebär mycket eget ansvar - men du är samtidigt stöttad av ett team som är bland de bästa i branschen.

Vi erbjuder:
 • en ansvarstagande roll med både stor frihet och trygghet.
 • möjlighet att driva upp något från grunden - med stor hjälp från vårt kompetenta team.
 • en möjlighet att vara en del av ett team med kollegor med olika bakgrunder men med samma mål
 • att se till att Aftonbladet behåller vår position och är i framkant när det gäller att etablera ny teknik och hitta nya lösningar
Du är:
 • en människa som trivs med ansvar och som drivs av att skapa nytt
 • någon som är väl bevandrad i analys, och som också förmår att agera datadrivet
 • nyfiken på de senaste tekniska trenderna
 • sen tidigare van vid att jobba med olika innehållstyper - text, video och ljud
 • kunnig inom SEO och sociala medier
 • duktig på att uttrycka dig på engelska
Det är meriterande om:
 • du har en vana av att arbeta i en matrisorganisation
 • du har tidigare erfarenhet av produktutveckling
Tjänsten är ett projektanställning på 11 månader med start enligt överenskommelse. Vi jobbar med löpande urval och sista ansökningsdag är 17/11.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik. Aftonbladet har ca 300 anställda.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).