Vi söker drivna arkitekter som brinner för att göra skillnad

Vi söker drivna arkitekter som brinner för att göra skillnad

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.Tycker du att lösning och integration är samma sak, att infrastruktur är kod och att programmeringsspråk är ett verktyg och inte en religion? Vill du vara med och utveckla AFA Försäkrings digitala erbjudanden mot vår vision - Alla ska ha en trygg vardag? Då har vi ett spännande jobb till dig!

Med hjälp av vår nya IT-strategi ska vi ta konkreta steg mot en digitaliserad verksamhet och kontakt med vår omvärld, våra kunder och samarbetspartners. Vi ska göra en förflyttning mot molnteknologier, allt som kod, domändriven design, API first och agila arbetssätt för att öka vår utvecklingseffektivitet, minska ledtiden från idé till leverans, maximera kundvärde och upprätthålla förtroendefulla relationer genom hög kvalitet och stabilitet.

Vad du kan förvänta dig
På den nystartade och växande avdelningen Arkitektur har du möjlighet att påverka hur AFA Försäkring arbetar med teknik, information, leveransmodeller, processer och organisation. Du blir en viktig del i byggandet av en avdelning som har som ambition att hela tiden göra saker bättre, både för våra kunder och för oss som organisation. Vi söker just nu flera arkitekter som kommer att arbeta nära våra olika verksamheter och utvecklingsteam med många kontaktytor i organisationen. Rollerna innebär att vi behöver dig som både är analytisk, kreativ och en prestigelös problemlösare.

Vad vi förväntar oss av dig
Du har en relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av rollen som arkitekt. Meriterande är om du har erfarenhet av informationshantering och IT-säkerhet. Du har god ledarförmåga och en självklar känsla för ansvarstagande med stort kundfokus. Du är van att driva förändringsarbete, har god teknisk förståelse och kan snabbt skapa dig överblick över ditt arbete. Vidare är du nyfiken och kan se till helheten med ett strategiskt tänk.

Du är en person med god kommunikativ förmåga som har lätt för att skapa och underhålla relationer, såväl internt som externt. Du är van att arbeta i team, men även självständigt när så krävs.

Du har:
  • God förmåga att visualisera och ta fram hållbara tekniska lösningar
  • Ett coachande förhållningssätt med en vilja att både lära ut och ta in ny kunskap
  • Utvecklarbakgrund
  • God förmåga att förstå samt göra bedömningar av olika lösningsalternativ
  • Erfarenhet av att leda tekniska utredningar och IT-initiativ
  • Vana av praktisk tillämpning av agila metoder och arbetssätt
  • Bred kunskap inom arkitekturområdet med ett djup inom något av följande områden: Infrastruktur, Plattform, Systemutveckling, Informationshantering, Cloud, BI eller UX.
Vi lägger stor vikt vid att du har en positiv inställning, är målinriktad och håller hög kvalitet i det du gör.

Detta kan vi erbjuda dig
På AFA Försäkring får du ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring med stora utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholm city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss på IT: Klicka här för att se filmen

Välkommen med din ansökan
Frågor om tjänsten besvaras av Christoffer Råsten, chef Arkitektur, AFA Försäkring, 08-696 48 51 mail: christoffer.rasten@afaforsakring.se. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 januari 2020. Urvalet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

#LI-AFA
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AFA Försäkring
Hemsida http://www.afaforsakring.se
Sista ansökningsdag 25 jan 2020 (7 dagar kvar)