Tjänsteägare Digital Arbetsplats till AFA Försäkring

Tjänsteägare Digital Arbetsplats till AFA Försäkring

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.Vi söker nu en Tjänsteägare för Digital Arbetsplats med leveransansvar där du leder det dagliga arbetet samt driver utvecklingen av tjänsten framåt. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Vad du kan förvänta dig

Som tjänsteägare får du en bred roll och du arbetar ut mot hela organisationen. Du är leveransansvarig för tjänsten Digital arbetsplats och leder det dagliga arbetet samt driver utvecklingen av tjänsten framåt.

Du har som tjänsteägare en nära kontakt både med interna samarbetspartner från AFA Försäkrings övriga verksamhetsområden och externa leverantörer, i form av kravställning och utveckling av ingående komponenter. Arbetet innebär både att driva ett arbete självständigt och ut mot övriga verksamheten.

Tjänsten Digital arbetsplats omfattar klientplattformen med bland annat:
  • hårdvara (bl a laptop, desktop, VDI-klient, mobiltelefoner)
  • mjukvara (operativsystem, klientapplikationer såsom t ex Adobe)
  • Office 365 och Officepaket
  • applikationshantering (t ex SCCM)
  • telefoni
  • mm.
I ditt ansvar ligger att vara leveransansvarig för tjänsten samt servicenivåer under hela livscykeln. Du ser till så att lösningsgrupp finns för tjänsten för att hantera incidenter, samt ansvarar för att de följs upp och omhändertas. Du utför riskanalys utifrån överenskomna servicenivåer och levererar bland annat statistikinformation om tjänsten till intressenter. Du ansvarar för att tjänstebeskrivning och stödjande dokument finns och hålls uppdaterade. Du kommer även att redovisa kostnader för tjänsten, på sikt även ha budgetansvar.

Vad vi förväntar oss av dig

Du har en relevant IT-utbildning eller motsvarande. För att vara framgångsrik i rollen bör du ha en bakgrund som projektledare och/eller förvaltningsledare inom IT-miljö samt ha ett genuint intresse för människor och relationer.

Som person är du analytisk, drivande och prestigelös samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Du har ett högt säkerhetsmedvetande och är ansvarstagande. Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer. Du har lätt för att se helheten, planera och prioritera aktiviteter, är en god administratör med ett strukturerat arbetssätt, utåtriktad och kommunikativ. Du är också öppen för att rollen kommer att förändras och utvecklas mot att bli beställare, samordnare och kravställare av externa tjänster.

Flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi vill att du som anställd hos AFA Försäkring ska uppleva att du utvecklas över tid, och att du får möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens. I denna roll kommer du att ha mycket stora möjligheter att själv påverka och bygga upp rollen som tjänsteägare för Digital arbetsplats.

Vi har många spännande utmaningar framför oss då vi ser att vi köper mer tjänster externt. I och med detta kommer denna roll utvecklas mot att få ett större inslag av en beställarroll av nya tjänster och intern drift av AFA Försäkrings områden.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss på IT: Klicka här för att se filmen

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Marianne Cederquist tel:08-696 45 28. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 januari 2020. Urvalet av ansökningar, samt intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

#LI-AFA
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AFA Försäkring
Hemsida http://www.afaforsakring.se
Sista ansökningsdag 25 jan 2020 (7 dagar kvar)