Löneadministratör med redovisningskunskaper

Löneadministratör med redovisningskunskaper

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.
Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm - perfekt för dig som pendlar.

Är du en erfaren löneadministratör med kunskap inom redovisning som söker nya utmaningar? Brinner du för att ge utmärkt service och beskriver dig själv som en ansvarsfull och noggrann person? Då kan du vara den vi söker. Läs mer nedan om tjänsten som löneadministratör!

Inom Afa Försäkrings HR-enhet arbetar totalt 12 personer bestående av HR-chef, fyra HR- partners/HR-specialister och sju personer inom avdelningen HR Controlling & Administration i form av en avdelningschef, fyra administratörer inom lön och HR, en IT-samordnare och en HR-specialist inom lönebildning och förmåner.

Enheten utvecklar och tillhandahåller HR stöd, tjänster och processer så att våra intressenter kan tillgodose kundens behov. HR-arbetet bedrivs utifrån verksamhetens behov av stöd, tjänster och processer i ledar- och medarbetarfrågor.

Vad du kan förvänta dig

I tjänsten som löneadministratör hos oss ansvarar du för att säkerställa en kvalitativ lönehantering. Du är delaktig i det löpande lönearbetet och du hanterar personal- och löneadministrativa uppgifter, såsom anställningsavtal och pensionsadministration. Du kommer ha daglig kontakt med kollegor inom HR, medarbetare och chefer i organisationen som har frågor som rör lön och anställning. Du kommer också ansvara att vissa konton relaterade till löneprocessen stäms av på månatlig basis.

Utöver det löpande arbetet finns det möjlighet att delta i projekt som relateras till verksamheten och till processförbättrande aktiviteter som rör systemförändringar.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har några års erfarenhet av löneadministration och känner dig trygg med löneprocessen. I grunden har du en relevant eftergymnasial utbildning inom lön eller ekonomi. Du har erfarenhet av att tolka olika kollektivavtal och håller dig uppdaterad kring aktuella lagar och regler. För den här tjänsten krävs också att du har goda redovisningskunskaper. Självklart är du en van användare av system och tycker om att utnyttja digitala lösningar för att arbeta effektivt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person tycker du även att det är roligt att förändra och förbättra och på så sätt skapa effektiva rutiner och processer. Vi vet att du är noggrann, att du tar ett stort ansvar för ditt arbete och trivs med att jobba tillsammans med kollegor i team.

Detta kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder en verksamhetsnära och ansvarsfull roll i ett team med hög kompetens och stort engagemang med mycket god stämning. I vår senaste medarbetarundersökning svarade 100 % att de trivs att jobba hos oss på HR. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler nära Centralen i Stockholm och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter.

Är du nyfiken på att höra mer om hur det är att jobba på HR? Klicka här för att möta Marie som blir din chef.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 15 mars. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Jefferson Wells (ManpowerGroup). Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Stenbäck, maria.stenback@jeffersonwells.se eller 072-208 08 92.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

#LI-AFA
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av AFA Försäkring
Hemsida http://www.afaforsakring.se
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (8 dagar kvar)