Teknisk konceptutvecklare inom industrienergi

Teknisk konceptutvecklare inom industrienergi

På Adven drivs vi av att ta fram morgondagens energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna genom att göra det möjligt för bland annat industrier att producera mer hållbart.

Vi söker nu en konceptutvecklare/processingenjör till vårt kontor i Stockholm.

Efterfrågan på våra tjänster ökar ständigt och vi söker nu ytterligare en konceptutvecklare/processingenjör som ska jobba med t.ex. värmepumpar, hetvatten- och ångpannor, värmeåtervinning m.m. Rollen innebär att du utvecklar genomförbara tekniska koncept för nya industrikunder med placering på Advens huvudkontor i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Identifiera förbättringspotential och ta fram tekniska lösningar för detta
 • Utveckla hållbara och värdeskapande lösningar i nära samarbete med kund
 • Skapa massa- och energibalanser, processflödesscheman, ta fram preliminär layout samt kostnadsberäkningar för lösningen
 • Kommunikation och samarbete med kundens tekniska personal och med teknikleverantörer
 • Sammanställa underlag och tekniska bilagor för kontraktsförhandlingar
En av våra nuvarande konceptutvecklare Hampus säger:

"Med Advens affärsmodell så finns helt andra förutsättningar att utforska och applicera ny och befintlig teknik.

Det långsiktiga perspektivet på de investeringarna vi gör för våra kunder, och de kapitalförutsättningar vi har [...] gör att det uppstår helt nya möjligheter att skapa smarta, mer hållbara och framför allt eleganta lösningar [...] som ser bättre ut i en livscykelanalys."

Du blir en del av:

I ditt framtida team delar man med sig av sina erfarenheter och expertområden och lär av varandra för att skapa morgondagens vatten- och energilösningar för våra kunder. Ständig utveckling är en del av vardagen. Läs om några av dina blivande kollegor här.

Vi är just nu i en stark expansionsfas. I en trygg och samtidigt dynamisk och snabbrörlig miljö får du möjligheten att vara med och bygga en verksamhet tillsammans med ett sammansvetsat team och utveckla Adven i Sverige. Till din hjälp finns också kollegor på moderbolaget i Finland.

För att lyckas som konceptutvecklare:
 • MSc eller civilingenjör i energi, kemi- eller maskinteknik
 • 5 år relevant arbetslivserfarenhet och processkunskap från ång- och hetvattenproduktion, i allt från planering till genomförande av projekt och till felsökning i driftsättning.
 • Kunskap inom konceptutveckling, genomförbarhetsstudier, kostnadsberäkningar för investeringsprojekt
 • Kunskap inom vattenåtervinning och tillvaratagande av näringsämnen
 • God samarbetsförmåga
 • Mycket goda kunskaper in Microsoft Office
 • B-körkort
 • Flytande i svenska och engelska
Dessa egenskaper ser vi att du behöver för att lyckas initialt i rollen. På Adven finns dock goda möjligheter att utvecklas. Genom Adven Academy delar vi med oss av all den kompetens och kunskap som finns inom Advens verksamhet i Norden och Baltikum. Hos oss står du inte still!

Låter det här som ett jobb för dig?

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Adven vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adven.se
Sista ansökningsdag 21 mars 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Adven drivs vi av att ta fram morgondagens energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna, och vi tror att vi kan göra skillnad med varje hållbar energilösning som vi hittar, bygger och genomför tillsammans med våra kunder.

Adven är en ledande leverantör av energi- och vattenlösningar i Norden och Baltikum. För industrier producerar Adven ånga, värme och kyla samt levererar olika lösningar som effektiviserar energi-, vatten- och materialförbrukning. För fastigheter erbjuder Adven uppvärmning och nedkylning baserat på fjärrvärme eller kundspecifika lösningar som nyttjar exempelvis bio- och geoenergi. Vår affärsmodell är baserad på fullservicelösningar och långsiktiga partnerskap.

Vi har en årlig omsättning på över €200m, och en total balansomslutning på €800m. Vi har nästintill 40 års erfarenhet, och omkring 370 experter anställda hos oss. Vi driver över 300 anläggningar med en total kapacitet på 1900MW.

Advantage in energy. For business, people and planet