Account Manager/Teknisk säljare Geoenergilösningar

Account Manager/Teknisk säljare Geoenergilösningar

Adven växer och söker nu en relationsskapande och affärsorienterad Account Manager för våra kunder inom Geoenergi.

På Adven drivs vi av att ta fram morgondagens vatten- och energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna genom att göra det möjligt för industrier att producera mer hållbart och för fastigheter att ha koldioxidneutral uppvärmning och kylning. Vi utvecklar ständigt nya sätt att utnyttja överskottsvärme och lagra energi.

Adven ligger i framkant när det kommer till att leverera geoenergi som tjänst till stora fastigheter som exempelvis köpcentrum, universitet, logistikterminaler, kontorsfastigheter, hotell, nöjesparker och för stora byggnader som är integrerade i stadsmiljö. Geoenergi är en miljövänlig, stabil och ofta en prismässigt konkurrenskraftig lösning för värme och kyla. Det är ett kraftfullt sätt att reducera koldioxidutsläpp från verksamheten och förverkliga gröna värderingar.

Inom den svenska fastighetssektorn driver Adven idag ett 20-tal energianläggningar som baseras på geoenergi.

Arbetsuppgifter

I rollen som Account Manager/Teknisk Säljare inom affärsområdet Geoenergilösningar för fastighetssektorn får du arbeta aktivt för att skapa och vidareutveckla relationer med Advens befintliga kunder i fastighetsbranschen för att hitta nya affärsmöjligheter som leder till mer försäljning, samt att utveckla lösningar till befintliga kunder.

Du kommer att ha löpande kontakt med olika beslutsfattare, hålla koll på energisystemets prestanda, och förmedla värdet som Adven skapar åt kunden. Dessutom säkerställer du att vi levererar vårt kundlöfte.

Det är centralt för att lyckas i rollen att förstå kundernas verksamheter och behov, samt att skapa förståelse och trygghet runt Advens affärsmodell "Energy as a Service" och hur den bidrar till deras långsiktiga mål.

Nykundsbearbetning kommer också ingå i arbetet.

Tjänsten är placerad på Advens kontor i Stockholm där vi är ett 30 tal medarbetare. Geografiskt jobbar du primärt i Sverige. Resor ingår i tjänsten.

Vem är du?

Du har minst 3 års erfarenhet som Account Manager eller teknisk säljare.

Högskole- eller civilingenjörsexamen eller annan relevant utbildning.

Du har erfarenhet av komplex försäljning av tjänster och tekniska helhetslösningar. Du bör ha erfarenhet inom förnyelsebar energi, inom fastighetsbranschen eller i en närliggande bransch.

Du trivs med att jobba strategiskt och i förhandlingsrollen. Du är drivande med försäljning i fokus och har en god förmåga att bygga, bibehålla och utveckla goda affärsrelationer. Advens kundavtal löper under 10–15 årsperioder vilket innebär att du tillsammans med kunden arbetar långsiktigt och kontinuerligt för att möta nya utmaningar och behov som uppstår.

Du har också förmågan att navigera i komplexa kundorganisationer.

Du är utvecklingsorienterad och nyfiken på kundens verksamhet och behov och att du använder denna kvalitet till att optimera och utveckla befintlig affär.

Avgörande för att du ska lyckas som Account Manager är att du har ett genuint intresse för människor, är kundorienterad samt har en passion för affärer. Du har även förmågan att prioritera och fatta affärsmässiga beslut och är självgående.

För att vara framgångsrik tror vi att följande egenskaper är viktiga:
  • Affärsorienterad och målinriktad
  • Relationsskapande/förtroendeingivande
  • Lyhörd/rådgivande
  • Drivande/engagerad/självgående/proaktiv
  • Flexibel och prestigelös
  • Långsiktigt tänkande med en vilja att hjälpa kunder
  • Systematisk/strukturerad
För tjänsten krävs att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi vill att du har god erfarenhet av Office-paketet och affärssystem.

B-körkort krävs för tjänsten.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst i ett framgångsrikt och växande företag inom förnyelsebar energi. Du får vara med och påverka den pågående energiomställningen.

På Adven kommer du inte bara att utveckla erfarenhet och kompetens inom ditt initiala ansvarsområde, utan även lära av kollegor med annan teknisk bakgrund eller med erfarenhet från en annan industribransch. Gillar du variation och att ständigt utmanas och utvecklas tillsammans med kund så är Adven helt rätt plats för dig. Hos oss gör du skillnad varje dag.

Hos oss får du tryggheten från ett bolag med lång erfarenhet i branschen kombinerat med dynamiken i ett företag i tillväxt. Vi inspireras och lär oss av varandra och av våra kunder inom industrin för att testa nya vägar framåt och förverkliga deras förbättringspotential.

Du får möjligheten att vara med och bygga en verksamhet tillsammans med ett sammansvetsat team och utveckla Adven i Sverige. Hos oss uppmuntras alltid egna initiativ och på Adven finns det ofta utrymme till att göra det man är bra på och utvecklas inom det man vill bli bättre på. Till din hjälp finns också kollegor i Finland, Estland & Lettland.

Låter det som jobbet för dig? Sök nu!

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Adven vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Vi ser fram mot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adven.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2021 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adven/Värmevärden är en ny energikoncern vars gemensamma resa för att bli en ledande aktör inom hållbara energilösningar påbörjades 2020. Tillsammans levererar våra 520 medarbetare fjärrvärme och geoenergi till flertalet olika fastighetstyper samt ånga, värme, kyla och relaterade infrastrukturlösningar till industrier. Med mer än 50 års erfarenhet inom energibranschen driver koncernen idag 350 anläggningar i Norden och Baltikum.