Utredare hos Statens Medieråd

Utredare hos Statens Medieråd

Vill du bidra i arbetet för att minska förekomsten av rasism på nätet bland barn och unga? Då kan tjänsten som utredare i ett nytt uppdrag hos Statens medieråd vara något för dig.

Om uppdraget
Statens medieråd söker en utredare som ska driva ett nytt regeringsuppdrag som handlar om att motverka rasism på nätet bland barn och unga. Uppdraget går ut på att kartlägga och identifiera metoder som motverkar rasism samt att sprida kunskap om de metoder som visat sig effektiva. Uppdraget ligger inom regeringens nationella plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott och har beslutats bland annat då andelen barn och unga som uppger att de är utsatta för rasism på nätet har ökat. För uppdragets genomförande kommer du att ingå i en mindre arbetsgrupp och exempel på kompetenser som kan knytas till uppdraget är analys- samt kommunikationskompetens. Tjänsten innebär att arbeta självständigt med frihet under ansvar utifrån regeringsuppdraget samt Statens medieråds övriga ramverk.

I din roll som utredare i detta uppdrag kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Ansvara för uppdragets övergripande planering
  • Kartläggning av nuläge samt analys och dokumentation
  • Identifiera vilka metoder som används idag för att motverka rasism, hatbrott och fientlighet på nätet,
  • Sprida information om metoder som fungerar,
  • Återrapportering till regeringen (del- och slutrapport)
Tjänsten är på heltid och placerad i Stockholm (Filmhuset). Tjänsten som utredare är ett tidsbegränsat uppdrag på 2 år med tillträde i augusti eller september.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område, exempelvis statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap eller beteendevetenskap. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet som utredare i liknande uppdrag. Har du arbetat med frågor som rör barns och ungas medieanvändning, med metoder som motverkar mobbning eller kränkningar eller med frågor som rör rasism är det högst meriterande.

För att trivas i uppdraget som utredare hos Statens Medieråd är det viktigt att du är självgående och ständigt vill lära dig nya saker. Det är en liten myndighet som påverkas av sin omvärld och förändring är en del av vardagen. Klimatet är öppet och du kommer att få arbeta tillsammans med andra personer som valt att arbeta med just frågor om barns och ungas medieanvändning. Vi ser därför gärna att du vill vara med och driva utveckling och påverka framtiden för barn och unga.

Viktigt för tjänsten är:
  • Akademisk examen inom relevant område
  • Minst 3-5 års dokumenterad erfarenhet
  • Talar och skriver väl på svenska och engelska
Om Statens Medieråd
Statens medieråd är en enrådsmyndighet som verkar för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten är ett kunskapscentrum kring barn och ungas medieanvändning och medievardag samt medie- och informationskunnighet. Det är Statens medieråd som fastställer åldersgränser för film som ska visas offentligt. Myndigheten finns i Filmhuset på Gärdet i Stockholm och har idag cirka 20 medarbetare. För mer information vänligen se www.statensmedierad.se

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Höglund via Adecco 073-684 73 23 eller sara.hoglund@adecco.se (tar ej emot ansökningar via mail)

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Senast ansökningsdatum är 18 maj 2021

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Statens Medieråd, Arbete, Utredare, Skribent, Analytiker, Statlig Myndighet, Forskning, Utveckling, Research, Metod, Projekt, Stockholm, Karriär, Uppdrag, Skribent, Journalist
Mer info
Kontaktperson Sara Höglund
Telefon 0736847323
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 18 maj 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.