Systemtekniker med säkerhetsintresse

Systemtekniker med säkerhetsintresse

Om tjänsten
Som systemtekniker på Finansinspektionens avdelning It-drift kommer du ingå i det team som ansvarar för myndighetens infrastrukturkomponenter, såsom brandväggar, nätverk, backup och lagring samt virtualiseringsplattform. Teamets fokus ligger på säkerhet, tillgänglighet och riktighet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer kretsa kring brandväggar och logisk nätdesign. Du är med och ansvarar för att driva, vidareutveckla, designa, konfigurera och implementera. Kravställning ur ett säkerhetsperspektiv ingår i rollen och du medverkar i framtagandet av säkra driftlösningar, både interna och externa. Dessutom bidrar du som resurs till teamets övriga förvaltningsobjekt och stöttar andra team inom it-området.

Arbetet innefattar även övervakning av system och infrastruktur samt att delta i it-relaterade utvecklingsprojekt och bedriva relevant omvärldsbevakning. Du förväntas aktivt bidra till förbättringar av de processer och rutiner som styr och kvalitetssäkrar arbetet.

Om dig
Vi söker dig som har god förståelse för och erfarenheter av it-säkerhet. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som systemtekniker med djupa praktiska och teoretiska kunskaper om brandväggar med tillhörande komponenter, brandväggsregler, nätverksdesign och routing. Vidare har du även goda kunskaper om VPN, Linux/Unix och PKI. Du har ett brinnande intresse för att fortsätta lära och utvecklas inom de senaste teknikerna, samt är van att dokumentera ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha ansvarat för att självständigt genomföra uppdrag eller projekt.

Har du även goda kunskaper om VMware NSX samt erfarenhet av proxyfunktionalitet är det meriterande. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning, certifieringar eller på annat vis kan styrka dina kunskaper och erfarenheter. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du självgående, analytisk och strukturerad. Du tar initiativ, bidrar med gott samarbete och är tydlig och orädd i din kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Finansinspektionen
FI arbetar för finansiell stabilitet, välfungerande marknader, ett gott konsumentskydd och en hållbar utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare, där olika erfarenheter, kompetens och mångfald tas tillvara. Här arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan.

Välkommen med din ansökan senast den 22a mars 2021. Ansökan behöver ha inkommit via https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/ för att din ansökan ses som fullständig

Anställningsvillkor
Finansinspektionen tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid Finansinspektionen kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om arbetet eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Sheyda Ali 076 941 27 17 / sheyda.ali@adecco.se (tar ej emot ansökningar via mail och telefon) svarar jättegärna på frågor som berör arbetet.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Systemtekniker, Systemingenjör, IT security, Säkerhet, Linux, IT, Brandväggar, VPN, FI, Finansinspektionen
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 2 mars 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.