Sekreterare till JO - Riksdagens ombudsmän

Sekreterare till JO - Riksdagens ombudsmän

Justitieombudsmannen (JO), eller Riksdagens ombudsmän som är det officiella namnet, söker sekreterare.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna som sekreterare innefattar expediering av beslut, diarieföring, skriftliga och muntliga kontakter med myndigheter, beställning av handlingar, viss redigering av texter samt bokning av resor med mera. I arbetsuppgifterna ingår även omfattande kontakter med allmänheten, huvudsakligen på telefon. Som sekreterare deltar du även i utvecklingen av kansliets verksamhet. Tjänsten är placerad på en av JO:s tillsynsavdelningar.

Din kompetens och erfarenhet
Ska-krav:
  • Gymnasial utbildning
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som beskrivs i annonsen
  • Mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
  • God IT/systemvana
  • Vana av att arbeta i digitalt ärendehanteringssystem
Meriterande:
  • Högskolestudier eller andra eftergymnasiala studier gärna med administrativ inriktning
  • Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig förvaltning
  • Kunskaper i engelska språket
  • Erfarenhet av att ha arbetat med digitaliseringsprojekt
Personliga egenskaper:
För att lyckas i arbetet behöver du både ha god förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar och att samarbeta med andra. Du är lugn och stabil, strukturerad, mycket noggrann och har lätt för att överblicka, planera och prioritera ditt arbete. Du trivs i en serviceinriktad roll, är flexibel och inte rädd för att hoppa in och hjälpa till där det behövs. Är du en engagerad, initiativrik och positiv person kommer du att trivas på din nya arbetsplats. Vidare uppskattar vi din problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse. JO tillämpar individuell lönesättning.

Tjänsten är placerad i Stockholm. JO:s lokaler är centralt belägna vid Kungsträdgården i Stockholm. Det är inte aktuellt med distansarbete för den här tjänsten.

JO vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i verksamheten.

Om Justitieombudsmannen (JO)
JO granskar på riksdagens uppdrag att statliga och kommunala myndigheter följer lagar och andra författningar i sin verksamhet. Tillsynen är särskilt inriktad på att kontrollera att myndigheterna följer grundlagens krav på opartiskhet och saklighet, liksom att den enskildes grundläggande fri- och rättigheter respekteras. Det främsta syftet med JO:s verksamhet är att främja rättssäkerheten. Hos JO arbetar drygt 80 personer, varav ca 60 är jurister. För information om JO:s verksamhet se www.jo.se.

Kontaktuppgifter/Ansökan
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulrika Struve via Adecco 023-70 55 96 alt. ulrika.struve@adecco.se.

Upplysning om tjänsten lämnas av kanslichef eller tf kanslichef på JO, som nås på tel. 08-786 51 00.

Fackliga företrädare är för SACO Annika Aula och för ST Peter Karlén, båda nås fram till och med 15 juli och efter 15 augusti på tel. 08-786 51 00.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se.

Låter detta som en spännande utmaning skall du ansöka så snart som möjligt via ansökningslänken. Vi tar inte emot några ansökningar via mail. Sista ansökningsdag är 28 augusti, vi kan komma att behandla ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Sekreterare, administratör, statlig, ärendehanteringssystem, JO, Riksdagens ombudsman, Stockholm
Mer info
Kontaktperson Ulrika Struve
Telefon 023-70 55 96
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.jo.se/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.