Redovisningsekonom till universitet

Redovisningsekonom till universitet

Vi söker just nu en Redovisningsekonom med erfarenhet av offentlig sektor/statlig redovisning, gärna från skolväsendet. Detta är ett interimsuppdrag på en av de större institutionerna där arbetsmiljön kännetecknas av en utvecklande och positiv stämning med ett inflöde av nya studenter, forskare och lärare.

Om tjänsten
Ett uppdrag som redovisningsekonom hos vår kund innebär ett brett ansvar omfattande redovisning och ekonomisk uppföljning av både forskningsprojekt och anslagsmedel. Konsulten kommer i första hand arbeta mot en eller flera forskningsenheter, men tillhör den administrativa gruppen som arbetar med ekonomi och administration. Gruppen kännetecknas av hög kompetens, servicevilja och ett gott arbetsklimat.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • löpande redovisning i form av bokföring och fakturahantering, bokslutsarbete, budget, interndebitering och fakturering/rekvirering av medel
  • handläggning av externa kontrakt, projektuppföljning och ekonomisk redovisning av interna och externa projekt
  • i förekommande fall service och stöd till institutionens medarbetare i ekonomiska frågor, t ex projektbudget och kalkylering.
  • andra administrativa arbetsuppgifter och stöd till institutionen kan förekomma.
Arbetet utförs i nära samarbete med institutionens övriga ekonomer och personaladministratörer, centrala funktioner på universitetet som t ex ekonomiavdelningen, samt med olika forskargrupper.

Tjänsten som Redovisningsekonom är ett konsultuppdrag med start omgående.

Om dig
Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande utbildning/erfarenhet förvärvad på annat sätt. Kunskaper om universitetets ekonomisystem Raindance eller erfarenhet av andra större ekonomisystem är ett krav. Goda kunskaper i officepaketet, främst Excel. Gärna erfarenhet av projektadministration och redovisning till svenska och internationella forskningsfinansiärer, liksom kunskap om de regelverk som omger statlig förvaltning och/eller högskoleväsendet. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person ser vi att du är analytisk, noggrann och strukturerad med förmåga att arbeta självständigt såväl som i samarbete med kollegor. Är du dessutom serviceinriktad och positiv med en pedagogisk ådra så kommer du att trivas utmärkt i rollen.

Viktigt för tjänsten är:
  • Goda kunskaper i excel
  • God samarbetsförmåga med ett inre driv
  • Erfarenhet av statlig redovisning
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anders Lindén via Adecco´s växel 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Redovisningsekonom, Universitet , Högskola , Ekonomistyrning , Statlig verksamhet , Offentlig sektor , Statlig redovisning , Adecco
Mer info
Kontaktperson Anders Lindén
Telefon 0859898383
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.