Redovisningsekonom / Bolagsekonom till konsultbolag i Kista

Redovisningsekonom / Bolagsekonom till konsultbolag i Kista

Nu söker vi dig som är Redovisningsekonom/Bolagsekonom/Redovisningskonsult med erfarenhet av att självständigt ansvara för ekonomiarbetet hos små till medelstora företag. Här finns en unik möjlighet till en central och viktig roll i ett kompetent team där medarbetarna känner passion och stolthet över sitt arbete. Låter detta intressant? Då ska du söka tjänsten som Redovisningsekonom hos vår kund-ett ledande konsultbolag inom IT-sektorn redan idag!

Tjänsten inleds som ett konsultuppdrag på 6 månader där intentionen är att tjänsten skall övergå i en tillsvidareanställning hos kund.

Om tjänsten
Vår kund befinner sig på en tillväxtresa och ser därför ett behov av att stärka upp sin ekonomiavdelning med ytterligare en Bolagsekonom som kan ta ett helhetsansvar för ekonomin hos 3-4 av företagets dotterbolag. Omsättningen i dessa varierar mellan 10-70 miljoner kronor och totalt rör det sig om cirka 100-150 miljoner för samtliga.

Som Redovisningsekonom blir ditt huvudsakliga uppdrag att självständigt hantera dotterbolagens ekonomiadministration samt agera stöd och expert gentemot både interna och externa intressenter. Du kommer att tillhöra ett litet och sammansvetsat team om 4 personer där du rapporterar till Ekonomichefen. Här kommer du till en kompetent och positiv grupp med driv, professionalism och värme där ditt engagemang och deltagande värdesätts.

I din roll som Redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Hantera löpande bokföring
  • Upprätta månads- och årsbokslut, årsredovisningar
  • Budget, budgetprognos och kalkylering
  • Inkomst- och arbetsgivardeklarationer
  • Kontakt med revisorer och myndigheter
  • Kund och leverantörsreskontra
  • Momsredovisning
  • Ad-hoc uppgifter
Tjänsten som Redovisningsekonom inleds som ett 6 månader långt konsultuppdrag med start omgående. Intentionen är att konsulten sedan övergår i en tillsvidareanställning hos kund.

Om dig
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av liknande arbete från små till medelstora företag där du självständigt ansvarat för det ekonomiska arbetet från ax till limpa. Akademisk examen är meriterande, dock inget krav. Du behärskar det svenska och engelska språket väl i både tal och skrift samt känner dig trygg med dina kunskaper i att hantera digitala verktyg, då främst excel. Erfarenhet av Xledger är starkt meriterande.

Vidare ser vi att du som person är flexibel, social och ansvarsfull med ett eget driv. Då rollen innebär många kontaktytor, interna så väl som externa ser vi att du är kommunikativ och serviceinriktad med en förmåga att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara ekonomi för icke-ekonomer. För att lyckas i rollen behöver du dessutom tilltro på dig själv och dina kunskaper och modet att våga ta beslut för att sedan stå för dessa.

Viktigt för tjänsten är:
  • Erfarenhet från ekonomiskt arbete med helhetsansvar, gärna från konsultbranschen
  • Tillmötesgående och serviceinriktad
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anders Lindén via Adecco 010 - 173 73 00

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Ekonom, Redovisningsekonom, Ekonomiansvarig, Xledger, Bolagsekonom, Stockholm, Adecco, Kista
Mer info
Kontaktperson Anders Lindén
Telefon 0859898383
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.