Kuratorer sökes till BRIS!

Kuratorer sökes till BRIS!

Bris söker ett antal kuratorer som med under våren 2021 kommer att bemanna Bris nystartade nattöppna stödverksamhet riktad till barn under 18 år.

Vill du hjälpa Bris att stärka barns rättigheter i samhället? Är du utbildad socionom med minst några års erfarenhet med arbete relaterat till barn och unga? Då är det dig vi söker!

Om tjänsten
Bris enhet för Stöd online har idag en etablerad professionell stödverksamhet där cirka 20 kuratorer erbjuder stöd till barn och vuxna via chatt, telefon och mejl klockan 9-21 året runt. Förutsättningarna för Bris digitala stöd till barn är att det är kostnadsfritt och att barnet kan vara anonym.
Arbetsgruppen kommer att utökas med ett nystartat team som ansvarar för att bemanna Bris stödverksamhet på natten. Även detta stöd sker online och de huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bedriva stödjande samtal med barn via telefon och chatt. Arbetet är främst förlagt på kvällar och nätter, veckans alla dagar på kontoret i Globen.

Om dig
  • Vi söker dig som tagit din socionomexamen och har några års erfarenhet av stödjande arbete med barn och unga
  • BRIS bedriver ett stödarbete med en hög grad av professionalism och tar stort ansvar för den roll och det stöd de ger, det passar antagligen även dig!
  • Du har kunskap om barnrättsligt arbete, relevant lagstiftning samt samhällets stödfunktioner
  • Som kurator hos BRIS har du god självkännedom och samarbetar väl med dina kollegor. Du är också van att ta fullt eget ansvar för ditt arbete och ser självständigt vad som ska göras
  • BRIS möten sker via dator och telefon så du utrycker dig obehindrat i både tal och skrift. Att använda digitala kommunikationskanaler är okomplicerat för dig
  • Då arbetstiderna främst är förlagda på kväll/natt är det en merit om du har tidigare erfarenhet av nattarbete
Om Bris
Här förändrar vi världen på riktigt! Barnens rätt i samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå barn och unga i utsatta situationer samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna.
FN:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för Bris arbete. Läs gärna mer på www.bris.se

Kontaktuppgifter
Välkommen med din ansökan senast den 30:e november 2020. Rekryteringsprocessen urval genomförs löpande.
Bris välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga eller etnisk och religiös tillhörighet.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sheyda Ali på Adecco på nummer 076-941 27 17 eller mejla sheyda.ali@adecco.se

Övrig information:
Kollektivavtal finns med IDEA- Akademikerförbunden och Unionen. Tjänsten kommer att innefatta arbete i direkt kontakt med barn och därför kräver Bris att utdrag från belastningsregistret ska uppvisas. Utdraget uppvisas endast för den kandidat som är aktuell för tjänsten, kandidaten beställer själv utdraget och det återlämnas till kandidaten efter uppvisande.
När du söker en tjänst hos Bris sparar vi dina personuppgifter och ansökningshandlingar under rekryteringsprocessen. Bris lämnar inte ut uppgifterna till utomstående. Om du inte blir aktuell för tjänsten kommer vi att kontakta dig och meddela detta och därefter raderas samtliga ansökningshandlingar och uppgifter. Läs mer om hur Bris hanterar personuppgifter på www.bris.se/personuppgifter .

Sökord: Kurator, Socionom, Barns rättighet, Nattid, Stöd, Support, Samhälle, Stödsamtal
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.