Key Account Manager till Fontana

Key Account Manager till Fontana

Fontana söker en resultatfokuserad och affärsmässig Key Account Manager för affärsområdet Dagligvaruhandeln. Huvuduppgiften i denna roll är att utveckla samarbetet samt driva lönsam tillväxt med några av våra befintliga nyckelkunder på central nivå.
Fontana är ett starkt och etablerat varumärke med mat och inspiration från Grekland, Cypern samt länderna kring Medelhavet. Produkterna är noga utvalda och ska alltid vara lättillgängliga samt synliga för konsumenter. I Fontanas sortiment hittar du olika sorters ost såsom halloumi och feta, grekisk olivolja, oliver samt dipp och röror. För Fontana så är framtiden mycket ljus och vi fortsätter vår tillväxtresa med rask takt.

Om tjänsten:
I rollen som Key Account Manager har du omsättnings och resultatansvar för dina nyckelkunder. Det innebär övergripande ansvar att förvalta och utveckla existerande affärer och affärsrelationer. Genom god struktur, strategisk planering, analys, en tydlighet kring förväntningar, nyckeltal och aktiviteter skapar du ett långsiktigt samarbete med kunden. Du kommer också att driva de kategoriprojekt som ingår i din årliga kundplan.
Föra att lyckas i rollen behöver du ha ett brinnande intresse av försäljning och affärsrelationer samt ha förmågan att identifiera möjligheter. Du är analytisk, en erfaren förhandlare och har lätt för att se helheten i affären. Du är lyhörd och arbetar proaktivt för att finna nya affärsmöjligheter som kan utveckla samarbetet. Du är van att driva på ditt eget arbete för att nå aktuella mål. Till din hjälp har du ett starkt varumärke samt en mycket erfaren och kompetent organisation.

Du rapporterar till Försäljningschef Sverige och kommer kontinuerligt också ha ett nära samarbete med flertalet personer i organisationen. För dig är det naturligt att arbeta självständigt men också ingå i ett team. Vi arbetar tillsammans mot våra mål. Vi förväntar oss att du vill vara en del av "familjen" och aktivt bidra till Fontanas gemensamma framgång. Vi är stolta över att 2021 blivit certifierade som Great Place To Work, för femte året i rad. Samma organisation utsåg oss även 2019 till en av Sveriges 20 bästa arbetsplatser. Vi tror på utveckling av våra medarbetare där vår Fontana Akademi är en del av detta.

Vi söker dig som:
  • Har erfarenhet som Key Account Manager i aktuell bransch
  • Är resultatinriktad, strategisk och strukturerad
  • Är affärsmässig, inspirerande och arbetar proaktivt
  • Är driven samtidigt som du är ödmjuk och prestigelös
  • Har god ekonomisk förståelse samt en analytisk förmåga
  • Är van att arbeta med projektledning och prognoser
  • Har goda IT-kunskaper och är van att använda relevant data för rollen
Har du en eftergymnasial utbildning i försäljning, marknadsföring, ekonomi och/eller motsvarande är detta ett plus.
Hoppas du vill bli en del av oss och vår spännande resa! Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om dig:
Vi tror att du är en person som är positiv, en ambassadör, trygg i dig själv och därmed socialt säker. Du har genom din personlighet samt ditt sätt att agera i din yrkesroll förmågan att få människor med dig och se värdet i det du förmedlar. För dig är det viktigt att arbeta kvalitativt, vara lösningsorienterad och alltid göra det lilla extra både internt och i kundsammanhang. Du kommer vara en viktig del i försäljningsteamet där en del av detta är en nära kontakt med Fontanas säljkår. För dig är det självklart att hålla sig ajour med vad som händer i butik delvis genom frekventa butiksbesök samt samåkningar med säljkåren.

Mer om Fontana
Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag, drivs idag i andra generationen och har 50 medarbetare. Sedan starten 1978 har familjen Papadopoulos varit ambassadör för mat från Grekland, Cypern samt länderna kring Medelhavet. Den klassiska halloumi-osten har funnits sedan 1980-talet, då Fontanas grundare Frixos introducerade den och feta till svensk dagligvaruhandel.
Papadopoulos var först i Sverige med att sälja halloumi. Numera är den högt älskad i hela landet. Framgångssagan fortsätter och företaget växer.
Läs gärna mer på: www.fontana.se

Kontaktuppgifter:
Har du frågor gällande registrering vänligen kontakta info@adecco.se
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare deni.ilic@adecco.se
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.