HR Business Partner till Scania IT

HR Business Partner till Scania IT

Om tjänsten
Som HRBP kommer du aktivt att arbeta med att underhålla, utveckla metoder och processer inom hela HR-spektret. Arbetet sker inom IT men även tvärfunktionellt med övriga Scania. Rollen är stödjande men även drivande och kvalitetssäkrande.

Du är ett stöd till verksamheten i alla frågor som rör ledarskap, medarbetare och organisation. Du arbetar nära medarbetare, chefer och fackliga organisationer. Målet är att bidra till att Scania IT fortsätter att utvecklas i rätt riktning och bibehåller sin position som en pålitlig och stark arbetsgivare.

Genom deltagande i ledningsgrupper driver du strategiska HR-frågor och säkerställer ett gemensamt HR-budskap. Du fungerar som ett expert- och servicestöd samt som dialogpartner för våra medarbetare och chefer. Du arbetar aktivt med att utveckla och stötta cheferna i deras personalansvar.
Du rapporterar direkt till Head of HR på Scania IT och arbetar i ett team av HR Business Partners samt nära övriga specialistfunktioner inom HR-avdelningen så som SHE, administration och rekryterare.

I din roll som HRBP kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Ledarstöd och ledningsutveckling
 • Kompetensutveckling och karriärutvecklingsfrågor
 • Rekrytering
 • Utredningsarbete
 • Villkors- och avtalsfrågor
 • Förhandling
 • Rehabiliteringsfrågor
 • Personaladministrativa frågor
 • Verksamhetsutvecklande projekt
Om dig
Som HRBP har du mycket goda kunskaper inom HR-arbete och ska vara en stark beslutsfattare och sakkunnig ledare inom verksamhetsnära HR-frågor. Du bidrar till ett långsiktigt utvecklingsarbete med fokus på verksamhetens mål och strategiska plan.

Vi söker dig som är självständig, drivande och snabbt kan skifta fokus mellan uppgifter. Du vill ta ägarskap för helheten i uppgifter och känner tillförsikt i att både forma och hävda företagets perspektiv i frågor som sällan har enkla lösningar. Vidare är du pragmatisk, lösningsorienterad och trivs i en social roll där du skapar många professionella relationer.

Viktigt för tjänsten är:
 • Du har minst 5 års erfarenhet av brett arbete inom HR, gärna som HR Business Partner med internationellt fokus.
 • Du har en akademisk examen inom personalvetenskap, beteendeskap eller enligt hyrande chef likvärdigt område.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Scania
Scania AB är en svensk lastbils- och busstillverkare som sedan maj 2014 i stort sett helt ägs av tyska Volkswagen AG. Verksamheten är i huvudsak förlagd till Södertälje, Stockholms län, där även Scaniagruppens huvudkontor finns.

Om anställningen
Tjänsten som HRBP är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Uppdragsperiod är 6 månader med chans till förlängning med placering i Södertälje. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Peder Andersson via 08 - 100 500.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
HR Business Partner, HRBP, HR, HR Generalist
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 27 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.