HR Business Partner Luftfartsverket

HR Business Partner Luftfartsverket

HR Business Partner Luftfartsverket

Är du en driven och erfaren HR Business Partner som vill ha ett utvecklande arbete där du får möjlighet att arbeta självständigt och målinriktat men samtidigt är en del av ett team? Då kan detta vara något för dig!

LFV söker en HR Business Partner till deras avdelning Operations.

LFV är Sveriges ledande aktör inom flygtrafikledning för civil och militär luftfart med tillhörande tjänster. Våra flygledare leder dagligen cirka 2 000 flighter i svenskt luftrum. LFV var först i världen med flygtrafikledning på distans och vi fortsätter att driva digitaliseringen inom flera olika områden. Genom olika samarbeten är vi med och effektiviserar det europeiska luftrummet. LFV har cirka 1 100 anställda och en omsättning på 3,3 miljarder kronor.
Du kommer tillhöra Enheten HR-Lön som ansvarar för utförande av HR- och löneadministration inom LFV. Enheten består av 14 medarbetare som är stationerade i Norrköping, Stockholm respektive Malmö. I din roll rapporterar du till HR-chef.
Tjänsten är företrädesvis placerad i Stockholm.

Din Roll
I rollen som HR Business partner hos LFV kommer du att vara en viktig del av HR-teamet som stöttar och ger råd till organisationens chefer i generella HR-frågor. Du kommer att ha ett självständigt ansvar för HR frågor inom avdelningen Operations där du också är en naturlig del i ledningsarbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara planering, genomförande och uppföljning av fastlagda aktiviteter enligt HR-årscykel samt stöd till chefer och medarbetare utifrån dagliga personalrelaterade problem och behov. Du bidrar även till utformandet samt ansvarar för implementering av nya eller förändrade HR-strategier. I samarbete med ledningen för Operations förväntas du även identifiera utvecklingsområden i organisationen samt upprätta planer och genomföra insatser för att driva utveckling.
Du kommer att få möjlighet att bidra med din kompetens inom hela HR-området men med fokus på ledningsutveckling, arbetsrätt, arbetsmiljö, fackliga förhandlingar, förändringsarbete och rekrytering. Till ditt stöd har du HR specialister inom arbetsrätt, avtal och rekrytering.

Din profil
 • Akademisk examen inom HR, beteendevetenskap eller liknade
 • Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat verksamhetsnära och brett med HR på ledningsnivå
 • Gedigen erfarenhet av brett, operativt personalarbete
 • Erfarenhet av att ha arbetat nära verksamhet/affär, samt erfarenhet av förändringsarbete och omställning
 • Praktisk erfarenhet av ledarutveckling
 • Erfarenhet av fackliga relationer och kunskaper samt viss förhandlingsvana i arbetsrätt
 • Flytande i svenska och engelska, tal och skrift
 • Mycket god initiativförmåga och ett proaktivt arbetssätt
 • Bra på att samarbeta och ha en stark integritet
 • Resultatinriktad och uthållig
 • Förmåga att agera utifrån LFVs värderingar (Lösningsorienterad, Engagerad och Nytänkande)
Vi ser gärna att du kommer från en teknikintensiv verksamhet och det är meriterande med en kombination av privat och statlig bakgrund.
Den här rollen passar dig som tycker om att arbeta såväl högt och brett som på djupet. Vi har ett gott klimat i HR teamet som välkomnar synpunkter, olikheter och mångfald. Du blir ett välkommet tillskott!
Du har hög initiativförmåga, är analytisk och har ett proaktivt arbetssätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och en stark integritet.

Anställning och förmåner
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering företrädesvis i Stockholm. Innan anställning genomför vi en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest.
Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV har goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor. Vi erbjuder ett utvecklande arbete tillsammans med engagerade, lösningsfokuserade och nytänkande medarbetare.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Lina Sävström // lina.savstrom@adecco.se
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
HR Business Partner, HRBP, LFV, Luftfartsverket, Arlanda, MS Office, HR, Adecco
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.