Försvarshögskolan söker en Digital Arkivarie

Försvarshögskolan söker en Digital Arkivarie

Försvarshögskolan är en specialiserad högskola som forskar och utbildar inom området försvar, krishantering och säkerhet. Vi utbildar på alla akademiska nivåer, har runt 1 000 studenter och cirka 400 medarbetare. Vi finns i Karlstad och Stockholm.
Försvarshögskolan utvecklas och behovet av digitalisering ökar. Försvarshögskolans vision om att vara ett världsledande lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet genomsyrar digitaliseringsarbetet och ställer höga krav på väl avvägda IT-lösningar i samspel med verksamhetens behov.
I rollen som arkivarie med inriktning digitalt bevarande deltar du i utvecklingen och fokuserar på digital informationshantering. Vi är ett litet team som arbetar brett med informationsförvaltningens alla delar och du kommer att vara delaktig i både utveckling och förvaltning av arkiv, registratur och de IT-system och tjänster som vi arbetar med.
För att vi ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning av vår digitala information, behöver vi förstärka avdelningen med ytterligare en tjänst.

Om tjänsten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter relaterar till e-arkiv vilket bl.a. innebär att implementera samt utveckla tillhörande arbetssätt för hantering av E-arkiv samt leda leveransprojekt till Försvarshögskolans e-arkiv. Tjänsten innebär också framtagning och förvaltning av stöd- och styrdokument inom digitalt bevarande, där du utarbetar styrdokument och uppdatera befintliga. Du arbetar även med gallringsutredningar och informationsvärdering för våra system samt bevarandeplaner.
Du medverkar i framtagandet av kravställning rörande arkivkrav vid inköp, nyutveckling, förändring och avveckling av IT-system. Du stödjer med utlämnade av allmän handling och ger råd och stöd samt utbildar medarbetare i arkiv- och informationshanteringsfrågor. Dessutom ingår sedvanligt operativt arbete inom e-arkivering t.ex. hantering av digitala leveranser, formatkonvertering och validering av informationsuttag.

Om dig

För denna anställning krävs:
  • Akademisk utbildning varav minst 60 hp inom arkivvetenskap eller utbildning som av arbetsgivaren anses likvärdig.
  • Dokumenterad erfarenhet av arbete som arkivarie med digitalt bevarande och digital arkivering
  • God kunskap om de regelverk som styr dokumenthantering vid en myndighet.
  • Goda kunskaper om format och standarder för leverans till digitalt bevarande
Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. För att genomgå en säkerhetsprövning måste du ha svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen.

Meriterande är det om du har
  • Systemvetenskaplig kompetens, utbildning eller motsvarande.
  • Erfarenhet av utvecklingsfrågor kopplade till långsiktigt digitalt bevarande.
  • Erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning.
  • Erfarenhet av projektledning.
  • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.
Du är van vid att samarbeta med andra, du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information samtidigt som du är lyhörd för olika förslag och idéer. Du förväntas vara den som har många kontaktytor med gemensamma beröringspunkter därför ställer rollen krav på att du är kommunikativ och pedagogisk. Din roll präglas av ett resultatorienterat arbetssätt vilket lägger grunden för att nå resultat med hög kvalitet. Du behöver vara öppen för förändring, kunna agera flexibelt samtidigt som du ansvarar för den röda tråden och att arbetet styrs mot målet. Vidare kan du kommunicera muntligt som skriftligt på svenska och engelska.
Du trivs med att ingå i högskolans arbetsgemenskap. Du är närvarande och aktiv för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt. Du delar med dig av kunskap och bidrar till Försvarshögskolans professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Avdelningen

Avdelningen för verksamhetsstöd samordnar Försvarshögskolans stöd- och servicefunktioner. Vid avdelningen finns Försvarshögskolans högskolejurist som handlägger förvaltnings- och högskolejuridiska ärenden och sitter i disciplinnämnden. Här finns också arkiv och registratur samt förvaltning av styr- och stöddokument.
I avdelningen ingår sektioner för lokalförsörjning, inköp och en säkerhetsfunktion.
Anställningen är placerad vid avdelningen för verksamhetsstöd i Stockholm.

Kontaktuppgifter

I denna rekrytering samarbetar Försvarshögskolan med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Johanna Forsell via Adecco, 073-684 71 65

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan! Sök senast 2022-05-22

Sökord
Försvarshögskolan, FHS, e-arkivarie, digital arkivarie, arkivarie, Stockholm, Adecco
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.