Ekonomiansvarig till ECPAT Sverige

Ekonomiansvarig till ECPAT Sverige

Om tjänsten
Som ekonomiansvarig på ECPAT har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen. Du verkar självständigt i rollen och arbetar brett med allt från löpande redovisning och bokslut till rapportering, verksamhetsnära uppgifter avseende budget och prognoser. Rollen innefattar även hantering av skatt- och leverantörsskulder samt utbetalning av löner och fakturor. Du kommer även att arbeta med projektredovisning för institutionella givare såsom myndigheter och EU samt privata givare. Kontakt med bank, revisorer och myndigheter är en del av vardagen i den här rollen. Vi hoppas också på att du kan vara delaktig i att utveckla ekonomisystem och ekonomirutiner. I den här rollen rapporterar du direkt till Generalsekreteraren.
I din roll som ekonomiansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
 • Helhetsansvar för ekonomifunktionen
 • Löpande redovisning samt månads- och årsbokslut
 • Lönehantering och rapportering
 • Upprättande av budget och prognoser
 • Hantering av skatt- och leverantörsskulder
 • Kontakt med bank, revisorer och myndigheter
 • Projektredovisning.
Tjänsten som ekonomiansvarig är ett konsultuppdrag med start omgående och löper fram till 31/12 2022, med chans till förlängning och övertag.

Om dig
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en vana att arbeta i situationer som kräver stort ansvarstagande och flexibilitet. Vidare tror vi att du har en utbildning inom ekonomi och är flytande i både svenska och engelska. Du trivs med att arbeta i en bred roll där arbetsuppgifterna varierar samtidigt som du är noggrann och har en god strukturerad förmåga. Vidare ser vi att du är trygg, stabil, prestigelös och vill vara en del av ECPATs tillväxt. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete med Visma eller projektrapportering.
Viktigt för tjänsten är:
 • 5 års erfarenhet av likande arbetsuppgifter
 • Utbildning inom ekonomi
 • Flytande i engelska och svenska i tal och skrift
 • Ansvarstagande, flexibel och prestigelös
 • Noggrann och strukturerad
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om ECPAT
ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar mot sexuell exploatering av barn. Eftersom sexuella övergrepp och exploatering av barn är en global brottslighet, utan gränser i tid eller rum, behöver vi som samhälle se holistiskt på vårt arbete. Det finns tyvärr inte en lösning som ensamt innebär att övergreppen får ett slut. ECPATs bedömning är att vi i dagsläget gör mest skillnad för barn genom att fokusera på tre områden: Barn och Unga, föräldrar och vuxna i barns närhet samt ECPAT Hotline.

Läs mer om ECPAT på deras hemsida: https://ecpat.se/

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Fanny Sandegren via fanny.sandegren@adecco.se

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Ekonomiansvarig, ekonom, redovisning, bokföring, Visma, projektredovisning, redovisningsekonom, Stockholm, ECPAT, Adecco
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 28 juli 2022 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.