Credit Accountant till internationellt däckföretag

Credit Accountant till internationellt däckföretag

Är du en Credit Accountant / Credit Controller / Redovisningsekonom med ett brinnande intresse för ekonomi? Vill du arbeta i en internationell organisation med engagerade och professionella kollegor som känner passion och stolthet för sitt arbete? Då har vi på Adecco uppdraget för dig med stor möjlighet till anställning hos kund!

Om tjänsten
Som Credit Accountant kommer du att ingå i ett dynamiskt team som ansvarar för att minimera företagets kreditrisk. Detta innebär bland annat att övervaka kundernas finansiella situation, bedöma deras kreditvärdighet samt fastställa kreditgränser. Detta för att proaktivt kunna vidta lämpliga åtgärder för att förhindra kreditproblem.

Exempel på arbetsuppgifter kan innebära:
  • Säkerställa att kreditgivning sker till rätt kunder samt minimera risk och kreditförluster
  • Förbättra kassaflödet genom att minska andelen obetalda kundfordringar
  • Hjälpa till med prognostisering av kassaflöde
  • Uppföljning, analys och avstämning av lämnade krediter
Om dig

Vi söker dig som har någon form av erfarenhet av kreditanalys av företag samt gärna högskoleutbildning med inriktning ekonomi. Du besitter kunskaper i redovisning och rapportering samt har god kännedom om kundreskontra. Du behärskar även engelska flytande i både tal och skrift samt har goda excelkunskaper. Erfarenhet av SAP är meriterande.

För att passa i rollen som kredithandläggare är det viktigt att du är proaktiv, självständig, ansvarstagande och noggrann. Du är analytisk och kommunikativ med en pedagogisk ådra samt är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.

Viktigt för tjänsten är:
  • Kunskaper inom Credit Control / Credit Management
  • Driven och handlingskraftig
  • Ansvarstagande
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om anställningen

Tjänsten som Credit Accountant är ett konsultuppdrag med start omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning hos kunden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
  • Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
  • Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
  • Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anders Lindén via 0200 - 22 22 22.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Credit Accountant , Credit Controller , Credit Analyst , Accountant , Redovisningsekonom , Financial Risk , Adecco , SAP
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.