Area Sales Manager till WIKA Danmark A/S

Area Sales Manager till WIKA Danmark A/S

Om tjänsten
Som Area Sales Manager kommer du att hantera och utveckla stora företagskonton för WIKA´s OEM Business Model och bygga relationer med både nya som befintliga nyckelkunder. Genom fältbaserad teknisk direktförsäljning kommer du att genomföra regelbundna försäljningsbesök hos kunder i hela landet, både fysiskt och virtuellt. Rollen ställer höga krav på din konsultativa förmåga och ingenjörskunskap för att kunna ta fullt ägande för att möta och överträffa kundernas förväntningar. Du utvecklar och implementerar kontoplaner för varje strategisk kund och håller kundregistret uppdaterat via företagens CRM portal när det kommer till möten, besök, marknadsinformation, affärspotentialer, försäljningsmöjligheter samt konkurrens.

Du kommer ingå i försäljningsteamet Northern Europe (NEU) OEM Team som för närvarande är ett expanderande team med sex Area Sales Managers och som stöds av ett starkt backoffice-team i regionen. Närmsta kontor ligger i Birkerød, norr om Köpenhamn, där även de svenska kundernas huvudsakliga support finns. Du rapporterar till Director of OEM Business Model för Nordeuropa som sitter i UK. Företagets kunder är utspridda runtom i Sverige så hälften av din tid kommer du att vara på resande fot. Det finns redan en företagsbil som väntar på dig, övrig tid arbetar du hemifrån. Vi ser helst att du har din bas i Göteborg eller i Stockholm.

I din roll som Area Sales Manager kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Kund- och prospektbearbetning
  • Arbeta efter uppsatta mål och KPI: er för att säkerställa framgång för såväl kunder som företaget
  • Använda företagets CRM system till proaktivitet och som affärsutvecklingsmetod samt för att skräddarsy lagerinnehav och e-handelsmetoder till kunder
Tjänsten som Area Sales Manager är en tillsvidareanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som är ingenjör i bakgrunden och har tidigare arbetat som Key Account Manager. Vidare ser vi att du har erfarenhet av större OEM-konton inom någon av sektorerna " Industrial Instrumentation", "Process Instrumentation", "Industrial/Process Automation", "Engineering" eller "Manufacturing".

Du är kundens trygghet både servicemässigt och kunskapsmässigt. Detta förutsätter att du är en god relationsbyggare samt har god produktkännedom och kvalitetsmedvetenhet. Då du är ensam i din roll i Sverige har du mycket frihet under ansvar och självmotivation och engagemang blir din drivkraft. Du har ett proaktivt försäljningstänk och en enastående kommunikations- och organisationsförmåga. Vi söker dig som är ett tekniskt geni och vill utveckla din karriär i ett globalt företag.

Viktigt för tjänsten är:
  • Ingenjörsexamen
  • Minst 3 års fältbaserad teknisk försäljningserfarenhet
  • IT- och CRM-kompetens
  • Flytande i både svenska och engelska
  • Körkort
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om WIKA Group
WIKA Alexander Wiegand SE & Co. KG firar sitt 75-årsjubileum i år. WIKA Group grundades 1946 med fokus på produktion av tryckmätare och är nu en ledande tillverkare av industri- och processmätteknik på den globala marknaden. Med 11 000 anställda omsätter företaget cirka en miljard euro. Tack vare sin breda positionering och hållbara finansiella struktur har WIKA bevarat sin mark bra, även under pandemin.

Idag är det familjeägda företaget representerat över hela världen genom 43 dotterbolag och har produktionsanläggningar på alla viktiga marknader. Förutom den omfattande produktportföljen för de uppmätta variablerna tryck, temperatur, nivå, flöde och kraft, erbjuder WIKA ett brett utbud av tjänster samt innovativa, kompletta IIoT-lösningar.

Kontaktuppgifter
I denna rekrytering har WIKA Danmark AB valt att samarbete med Adecco. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Hedvig Reed via Adecco 010 - 173 73 00.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Area Sales Manager, Key Account Manager, Teknisk säljare, Ingenjör, Göteborg, Stockholm CRM, WIKA, Adecco
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 20 mars 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.