Solution Analyst till världens största HR-partner

Solution Analyst till världens största HR-partner

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag med ca 32 000 anställda på 5 100 kontor i fler än 60 länder. Ca 700 000 människor arbetar för koncernen varje dag. Det gör oss till en av världens största arbetsgivare. Adecco IT Nordics ansvarar för att leverera IT-tjänster till alla Adeccos kontor i i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi söker nu en Solution Analyst till vårt kontor i Stockholm.

Ansvarsområde
Som Solution Analyst ska du ansvara för våra system och applikationer. Du kommer att sitta i en nyckelposition som kravinsamlare och analytiker mellan användarna och utvecklingsteamen. I den här rollen förväntas du också delta i planering och genomförande av olika testaktiviteter. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor på våra kontor i Norden.
Rollen som Solution Analyst är en bred roll som kräver både strategiska och operativa färdigheter. Du kommer att bli en av två Solution Analysts placerade i Stockholm och del av en nordisk grupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar
  • Dokumentera affärskrav kring en produkt eller ett behov.
  • Analysera affärskraven och föreslå bästa möjliga funktionella lösning.
  • Utifrån affärskrav och funktionsanalys producera en detaljerad funktionell och icke-funktionell specifikation.
  • Säkerställa att utvecklingsteam har den funktionsinformation de behöver för att kunna föreslå bästa möjliga lösning.
  • Delta i och ibland driva planeringen av testning samt produktionssättning av mindre uppgraderingar eller projekt.
  • Framställa dokumentation såsom testfall, release notes, utbildningsmaterial samt kunskapsartiklar.
  • 2nd Line support för ditt ansvarsområde, inklusive felsökning och testning.
Din bakgrund
Till den här rollen söker vi en person med några års erfarenhet av rollen sedan tidigare, om du har IT-utbildning är det ett plus. Din kommunikativa förmåga i tal och skrift är god på såväl svenska som engelska och du är duktig på att organisera och strukturera ditt arbete. Till denna roll önskar vi också en person som har erfarenhet av att leda och driva workshops för mindre grupper, externt såväl som internt. Kunskaper om metoder för mjukvaruutveckling och/eller ITIL Service Management-processer är också en fördel.

Din personlighet
Som person är du en lagspelare med goda analys- och lösningsförmåga. Du har inga problem att hålla flera aktiviteter igång samtidigt och för dem i mål. Du är kreativ med förmåga att tänka utanför lådan och skicklig på att utvärdera information, identifiera nyckelfaktorer och formulera slutledningar baserat på praktiska överväganden, erfarenhet och sunt förnuft.

Vi erbjuder
Adecco IT har 2000 anställda i hela världen. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en global organisation med goda utvecklingsmöjligheter. IT är ett högprioriterat område inom Adeccokoncernen och strategiskt viktigt för vår affärsverksamhet. Som Solution Analyst på Adecco IT erbjuds du en attraktiv lönemodell med en fast och en rörlig del. Tillsammans med engagerade och duktiga kollegor ges du möjlighet att utveckla dina färdigheter och kunskaper på nya globala lösningar och initiativ i en organisation som är redo för steget in i framtiden.

Låter det intressant?
Tveka då inte att söka tjänsten. I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Per Sävje tel + 46 73 684 72 32. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 9 aug (24 dagar kvar)