Koncernredovisningsekonom till Addnode Group

Koncernredovisningsekonom till Addnode Group

Om rollen
I rollen som koncernredovisningsekonom kommer du att vara ansvarig för konsolideringen och koncernredovisningen i enlighet med IFRS. Det är en bred roll där du säkerställer att koncernens bolag världen över levererar högkvalitativ rapportering i tid. Ditt ansvar inkluderar även att vara systemansvarig för koncernrapporteringssystemet Aaro. Vidare kommer du kontinuerligt ha fokus på att förbättra och utveckla redovisnings- och rapporteringsrutiner.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Delaktig i att upprätta delårsrapporter och årsredovisning för koncernen
  • Stödja och ställa krav på dotterbolagen i frågor rörande redovisning och rapportering
  • Konsolidering av prognos och budget
  • Underhålla och vidareutveckla koncernredovisningssystemet Aaro
  • Bidra med tolkning och implementering av nya regelverk
Du rapporterar till Head of Financial Reporting. Tjänsten är placerad på kontoret i Vasastan, Stockholm.

Vem är du?
Du har några års erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering i en internationell koncern och du har ett intresse för system och digitalisering samt en högskoleexamen eller likvärdig utbildning inom ekonomi. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har haft systemansvar och erfarenhet från koncernredovisningssystemet Aaro. Vi ser det även det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av noterat bolag.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Du är en positiv, driven och prestigelös person som tar stort ansvar för det du presterar. Vidare har du en analytisk förmåga och är noggrann och strukturerad med en hög kommunikativ förmåga. Du trivs i en dynamisk miljö där det du får bidra och göra skillnad och ha många kontaktytor.

Vad kan vi erbjuda dig?
Addnode Group är ett börsnoterat, svenskt bolag med internationell verksamhet. Vi förvärvar, driver och utvecklar entreprenörsdrivna bolag som tillhandahåller programvaror och digitala lösningar. Koncernen är inne i en spännande tillväxtfas, både organiskt och via förvärv och behöver nu dig för att stärka upp koncernens ekonomifunktion. Du får möjlighet att vara med på denna resa tillsammans med engagerade kollegor. I din roll kommer du att arbeta nära koncernledningen och få möjlighet att påverka och utveckla processer och rutiner inom ditt område.

Har vi väckt din nyfikenhet?
I den här rekryteringen samarbetar Addnode Group med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Maria Brisheim maria.brisheim@mpya.se. Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt då vi hanterar ansökningar löpande. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Addnode Group omsätter ca 5 Mrd SEK och består av ett 20-tal bolag verksamma i 19 länder och fyra världsdelar. Bolaget är noterat på NASDAQ OMX Stockholm Mid cap. Addnodes Groups verksamhet är organiserade i tre divisioner; Design Management, Product Lifecycle Management och Process Management. Varje dotterbolag utvecklar verksamheten i enlighet med strategier, riktlinjer och koncerngemensamma värderingar. Den decentraliserade styrmodellen innebär att affärskritiska beslut fattas nära kund och marknad.