Software Manager, DeLaval

Software Manager, DeLaval

DeLaval är världsledande inom mjölkningsindustrin. Vi levererar integrerade lösningar för mjölkproduktion utformade för att förbättra produktion, djurhälsa och den övergripande livskvaliteten för mjölkproducenter. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning och kompletta system för mjölkproduktion och djurhållning världen över. DeLaval levererar även service och ett brett utbud av tillbehör. Företaget levererar effektiva system för mjölkning, driftsledning, kyla, utfodring, utgödsling, ventilation och energiåtervinning.

DeLaval grundades för mer än 130 år sedan av visionären Gustaf de Laval som patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4.500 medarbetare och finns representerat i mer än 100 länder. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Lavalgruppen.
Läs mer om oss på följande länk: www.delaval.com/sv

Om tjänsten
DeLaval utvecklar hårdvara och mjukvara och har idag behov av att stärka mjukvarusidan med en Software Manager (mjukvaruchef) till ett av mjukvaruteamen. Mjukvaruavdelningen utvecklar ett system bestående av en applikation som ligger på en PC/ Windows alternativt som mobilapp samt realtidsapplikationer i en Linuxmiljö som ansluter alla olika devices som systemet kontrollerar hos mjölkbonden. Vi är ett utvecklingsteam om ca. 80 personer i både Tumba, Sverige och Wroclaw, Polen fördelat på 3 ledare som utgör ledningsgruppen inom D&E (Development and Engineering). Placeringsort är Tumba och du rapporterar till D&E SW Development Manager.

Arbetsuppgifter
Teamet utvecklar applikationer och device mjukvara som ingår i ett realtidssystem. Teamen ingår i SW program där man följer SAFe som ramverk för programmet och teamen. (https://www.scaledagileframework.com/) enligt Scrum i Linuxmiljö med C++, Java, Python och C som programmeringsspråk. Man kvalitetssäkrar funktionaliteten mot kund och kan bland annat använda DeLavals egen bondgård i direkt närhet till arbetsplatsen för detta. Vi lägger en hel del tid på att jobba fram bra automatiserade tester i utvecklingsteamen också. Vi brukar hänvisa till " Clean code" som metod för det.
Systemet är ett Farm Management System som kopplar ihop alla bondens devices. Arbetet är teknikintensivt och den nya ledaren behöver förstå tekniken men det är ledarskapet som prioriteras i tjänsten. Tekniska beslut tar arkitekturgruppen.

Dina huvudsakliga ansvarområden är att:
 • leda, planera, strukturera och driva ett mjukvaruteam om ca 20 medarbetare fördelade i 3 team, där ca 70% anställda och 30% är konsulter. Teamen sitter i Sverige och består av både utvecklare, testare och arkitekter. Teamet utvecklar realtidapplikationer. Teamen ingår i SW program där man följer SAFe som ramverk för programmet och teamen. (https://www.scaledagileframework.com/) enligt Scrum i Linuxmiljö med C++, Java, Python och C som programmeringsspråk.
 • kvalitetssäkra funktionaliteten mot kund. Detta kan ske på DeLavals egen bondgård i direkt närhet till arbetsplatsen för detta. Vi lägger en hel del tid på att jobba fram bra automatiserade tester i utvecklingsteamen också. Vi brukar hänvisa till " Clean code" som metod för det.
 • ingå i teamet som ansvarar för DeLavals strategiska satsning på digitalisering, där din och teamets kompetens kommer vara en viktig framgångsfaktor.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har/är:
 • civilingenjörsutbildning inom datateknik alternativt maskinteknik eller elektronik.
 • förmåga att sätta dig in och förstå tekniken bakom våra produkter.
 • erfarenhet inom mjukvaruutveckling, gärna med erfarenhet av mjukvara med koppling till hårdvara
 • erfarenhet från R&D verksamhet gärna inom produktutveckling och har således förståelse för en produktutvecklingsorganisation.
 • bakgrund inom elektronik och mekanik (mekatronik) i kombination är önskvärt.
 • erfarenhet av att ha drivit digitaliseringsarbete och har insikter att ta med sig och bidra med är det en klar styrka.
 • vana att leda större team inom mjukvaruutveckling och parallellt jobba tillsammans och kommunicera med produktägare för att förstå affärssidans krav.
Personlighet
För att lyckas i rollen ser vi att du besitter följande kompetenser/egenskaper:
 • ledaregenskaper med förmåga att skapa förtroende hos dina medarbetare
 • prestigelös och trygg i dig själv
 • förmåga att bygga väl fungerande team som arbetar tillsammans mot uppsatta mål
 • tydlig i både verbal och skriftlig kommunikation
 • delegerande och våga ge ansvar till medarbetare att utvecklas i sina roller
 • förmåga att coacha och inspirera såväl teamet som enskilda medarbetare där fokus ligger på att prestera tillsammans
 • strategisk för att staka ut vägen i den digitaliserade framtid som produkterna ska passa in i.
Ansökan
Vi samarbetar med Addilon i denna rekrytering. Din ansökan (CV och personligt brev) skickar du in snarast via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Frågor om tjänsten besvaras vardagar 8.30-10.00, 010-207 01 50.

Om Addilon
Rekrytering av rätt chefer och specialister inom främst teknik, försäljning, inköp och logistik i Mälardalen, Stockholm, Helsingfors och Chicago.

Följ oss på:
LinkedIn | Facebook | Instagram
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Data & IT, IT-Chef, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Addilon AB
Hemsida http://www.addilon.se
Sista ansökningsdag 3 maj (45 dagar kvar)