Xylem söker en junior Mekanikingenjör!

Xylem söker en junior Mekanikingenjör!

Nu söker vi dig med en högskoleingenjörsexamen som vill lösa tekniska problem samtidigt som du skaffar dig en bred erfarenhet inom mekanik. Xylem arbetar med att lösa stora globala vattenutmaningar och det är en av många anledningar till att Xylems medarbetare brinner för det dom gör dagligen. Visste du att de var först i världen med den dränkbara pumpen, och även först i världen med den smarta pumpen? Välkommen till en fartfylld, internationell arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med innovativa lösningar till världens vattenbehov.

Information om uppdraget

Xylem är ett globalt företag och du kommer arbeta från deras kontor i Sundbyberg, där det sitter cirka 350 medarbetare. Bolaget är ett teknikföretag, och den delen du kommer tillhöra arbetar med utveckling av pumpar för framförallt avloppsvatten men även bygg- och gruvindustrin. Xylems produkter och lösningar är förstklassiga och med lång erfarenhet inom branschen hjälper dom till att lösa världens mest utmanande vattenproblem. Här nedan är en film som ger dig större inblick i Xylem Watermark.

Nu söker vi en junior Mekanikonstruktör till R&D Large Products på Xylem. Du blir en del av ett gäng som har mycket erfarenhet som de gärna delar med sig av. Här får du möjlighet att lära dig konstruktion från grunden för att sedan vidareutvecklas och ta dig an mer avancerade utmaningar och mer komplexa frågeställningar ju mer du lär dig.

För att trivas i den här tjänsten är du en initiativtagande person som trivs med att lösa problem och arbeta målinriktat. Här får du möjlighet att få arbeta i en analytisk och problemlösande roll i ett tekniskt tungt bolag. Det är viktigt för Petter, din närmaste chef, att alla känner sig som ett lag som arbetar mot ett gemensamt mål där alla känner sig delaktiga. Ditt team består av två produktägare och fyra konstruktörer där alla arbetar nära varandra - det är ingen one man show.

Du erbjuds
 • En arbetsplats som ser till sina medarbetares fortsatta utveckling
 • Nära samarbete med mer seniora kollegor i rollerna konstruktör och produktägare
 • Få vara med och förbättra livsvillkoren för människor runt om i världen genom att bidra till att fler får tillgång till rent vatten
Xylem har dessutom vunnit flera olika priser, varav ett pris är Guldknappen, där dom blivit utnämnda till Sveriges mest föräldravänliga arbetsplats, då de arbetar för att deras anställda ska få ihop arbetslivet med privatlivet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Arbetsuppgifter
 • Produktförbättra och förändra nya och befintliga produkter
 • Hjälpa produktionsenheten med teknisk support
 • Agera tekniskt stöd till försäljningsbolag
 • Utveckla och deltaga i produktutvecklingsprojekt av befintliga och nya komponenter / produkter
 • Hantera administrativa arbetsuppgifter
Vi söker dig som
 • Har läst en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom mekanik, maskinteknik alternativt motsvarande/liknande
 • Har goda kunskaper i 3D CAD-system
 • Du har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska då båda språken används och behövs i arbetet
Som person är du:
 • Självgående och säkerställer att de arbetsuppgifter du får blir lösta
 • Noggrann
 • Ansvarstagande
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, vikariat t.o.m. 31 december
 • Placering: Hallonbergen, Sundbyberg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar 17 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2018 en omsättning på 5,2 miljarder US dollar.