Webb Editor till Danske Bank

Webb Editor till Danske Bank

Bankvärlden befinner sig i en stor förändring där kunder i allt större utsträckning använder sig av digitala plattformar för att inspireras, få information, ansöka om lån eller köpa andra produkter eller tjänster. Därför ställs högre krav på webbplatser som möter kraven på enkelhet och funktionalitet. Danske Banks strävan är att erbjuda en av branschens bästa kundupplevelser. Vill du bli en del av Danske Banks webbteam och bygga framtidens bank? Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Webb Editor till Danske Bank Sveriges kommunikationsavdelning. Avdelningen består idag av nio medarbetare som arbetar med extern/intern kommunikation, webb och sociala medier. Det är en dynamisk grupp vilket ger dig möjlighet att utmanas och utvecklas i rollen. Det sker en stor förändring inom branschen och som Webb Editor får du en unik chans att vara delaktig i att driva förändringen och utvecklingen av framtidens bank.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Danske Bank.

Arbetsuppgifter

Som Webb Editor kommer du att vara med att fortsätta utveckla, skapa och förbättra Danske Banks webbplats tillsammans med onlineteamet Danske Banks webbplatser.

Du kommer till exempel att:
 • Agera projektledare
 • Ansvara för att skapa sidor och anpassa texter, bilder och länkar utifrån webbplatsens mallar men även kunna skapa egna sidor och driva förbättringar.
 • Säkerställa att Danske Banks digitala kanaler är användarvänliga och enkla att förstå
 • Tillsammans med interna funktioner och kollegor säkerställa att sajterna uppdateras enligt gällande processer
Du kommer att få en gedigen introduktion i rollen vid start för att säkerställa att du förstår verktygen du kommer att arbeta med. Du förväntas också parallellt med detta kunna ta dig an arbetsuppgifter relativt omgående.

Vi söker dig som
 • Har relevant eftergymnasial utbildning inom webb, digital marknadsföring och/eller mediateknik
 • Professionell erfarenhet av att arbeta med webb och utveckla webbplatser
 • Har mycket goda kommunikativa kunskaper i tal och skrift, såväl på svenska som engelska
 • Tidigare erfarenhet av CMS verktyg
 • Har kunskaper i HTML, CSS och Photoshop/Indesign
Som person är du lösningsorienterad och strukturerad med ett öga för detaljer och design. Vi tror att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med stor entusiasm tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt. Att alltid leverera högsta kvalitet med personlig service ser du som en självklarhet.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägning
 • Omfattning: Tillsvidare, heltid, 38,5h/v
 • Placering: Norrmalmstorg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringsansvarig Hedvig Svärd, hedvig.svard@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Danske Banks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Danske Bank är en fullservicebank som är en del av en stor bankkoncern med en internationell etablering. Idag arbetar ca 1500 medarbetare inom koncernen och dessa är fördelade på ett 30-tal kontor. Banken erbjuder olika lösningar inom pension, försäkring, investering och kapitalförvaltning.