Vill du rekrytera morgondagens ledare? Michaël Berglund söker en Junior Associate

Vill du rekrytera morgondagens ledare? Michaël Berglund söker en Junior Associate

"Efter mina studier ville jag snabbt in i arbetslivet och arbeta relativt brett. Det som initialt gjorde mig intresserad var kopplingen till näringslivet, att man jobbar i blandade team och i projektform samt att man ges stort ansvar redan från dag ett. Dessutom spelade det in att Michaël Berglund är en uppskattad aktör i branschen! Jag trivs för att jag både utvecklas och utmanas. Ingen dag är den andra lik och jag får träffa otroligt intressanta människor i olika sammanhang och inte minst så trivs jag med mina kollegor! Såhär beskriver Majken varför hon sökte till Michaël Berglund och vad det är som gör att hon trivs i rollen som Junior Associate.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Michaël Berglunds räkning en Junior Associate. Företaget genomgår en kraftig tillväxtresa och levererade sitt starkaste resultat under det senaste året. Hos Michaël Berglund får du möjligheten att utvecklas brett inom olika branscher och arbeta med toppen av näringslivet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Michaël Berglund.

Arbetsuppgifter

Som Junior Associate kommer du direkt att bli en viktig del av bolaget. Du erbjuds en bred roll som innehåller allt från att leda projekt både internt och externt, kundkontakt, intervjua kandidater samt ansvar för övergripande administration. Genom att jobba brett inom olika branscher kommer du att få en djup förståelse för näringslivet och samhällsfrågor. Du kommer att arbeta med rekryteringar i flera olika branscher och industrier. Nivån på rollerna är allt från ledningsgruppspositioner i näringslivets absoluta toppskikt till middle-management vilket kräver flexibilitet, kreativitet och god slutledningsförmåga.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra search
 • Intervjua kandidater
 • Presentera kandidater för kund
 • Ansvara för övergripande administration
 • Projektleda rekryteringsprocessen
 • Genomföra marknadsanalyser och identifiera potentiella kunder
Tjänsten passar dig som trivs i en ansvarsfull och relationsskapande roll där ingen dag är den andra lik. Michaël Berglund erbjuder dig goda villkor i en professionell och dynamisk arbetsmiljö i centrala Stockholm. Till en början kommer du att få en introduktion anpassad efter din erfarenhetsnivå och bli tilldelad en mentor för att säkerställa att du får en bra start på din karriär hos Michaël Berglund. Därefter erbjuds du en individanpassad utveckling där du får möjligheten att kontinuerligt växa efter ditt intresse och expertis. Du erbjuds goda karriärmöjligheter i ett företag med högt anseende som präglas av kompetenta, drivna och hjälpsamma kollegor där egna initiativ och idéer värderas högt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har ett genuint intresse för näringslivet, samhällsfrågor och människor. Vi ser även att du vill lära känna olika branscher, både vad gäller deras utmaningar och strukturer.

Vi söker dig som:
 • Är nyexaminerad ekonom, ingenjör eller har motsvarande akademisk examen
 • Har ett stort intresse för näringslivet och samhällsfrågor
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, då det krävs i den dagliga kommunikationen med kunder och kandidater
Det är meriterande om du:
* Har erfarenhet av konsultrollen där du haft stort eget ansvar och där kundkontakt varit centralt

Som person är du relationsskapande, initiativtagande och strukturerad. Du känner stort engagemang för organisations- och strategifrågor och har en naturlig förmåga att skapa förtroende hos dina kollegor genom din analytiska kapacitet, leveranssäkerhet och fokus på kvalitet. Vi ser även att du är en lagspelare samt motiveras av att ta egna initiativ och driva projekt framåt.

Övrig information

Rekryteringsprocessen
 • Steg 1 Telefonintervju med Academic Work.
 • Steg 2 - CV-baserad intervju med representanter från Michaël Berglund.
Inför intervjun kommer vi att be dig göra ett logiskt-analytiskt test och ett verbalkritiskt test.
* Steg 3 - Djupintervju
Inför den denna intervju kommer vi att be dig fylla i ett personlighetsformulär, resultatet vi återkopplar till dig utgör även underlag för en givande diskussion om vem du är, dina drivkrafter, styrkor och svagheter.
* Steg 4 Slutintervju
Under slutintervjun träffar du VD och/eller Affärsområdeschefen. Upplever vi att vi är rätt för varandra ber vi dig om referenser.
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Strandvägen, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se och Rekryteringskoordinator Johanna Sörell, johanna.sorell@acadmicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Michaël Berglunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
[Academic Work](mailto: stn05@academicwork.se).
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Michaël Berglund är ett av Sveriges ledande företag inom Executive Search. De rekryterar personer till ledande befattningar genom Executive Search eller interimstillsättningar samt genomför kvalificerade personbedömningar, styrelse- och ledarskapsutbildningar samt styrelseutvärderingar. Michaël Berglund AB ingår i IIC Partners Executive Search Worldwide med 45 kontor i 33 länder. De är också medlemmar i AECS (The Association of Executive Search and Leadership Consultants), en branschorganisation för företag verksamma inom Executive Search samt medlemmar i WIL Group som är ett globalt nätverk bestående av interimsföretag och nätverket är verksamma i 37 länder. De arbetar med en stor bredd av företag och organisationer. De sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm på Strandvägen och där arbetar för närvarande 23 personer.