Vill du projektleda tekniska projekt inom fordon hos Arriva?

Vill du projektleda tekniska projekt inom fordon hos Arriva?

Ärlighet och öppenhet är Arrivas ledstjärnor, gör rätt saker och saker rätt. Grunden för Arrivas utveckling är att alla medarbetare bidrar med nya och kloka idéer. Nu söker Arriva en fordonsingenjör till teknikavdelningen som vill arbeta i en bred och varierande roll. I rollen som fordonsingenjör kommer du att ta fram och driva projekt med tekniken som en central del. Är du nyfiken, lösningsorienterad och gillar att ta ansvar? Vi går igenom urvalet löpande, ansök idag!

Information om uppdraget

Med värdeord som One Arriva och Thinking Beyond fortsätter Arriva att växa och utvecklas på marknaden. Academic Work söker nu en fordonsingenjör till Arrivas teknikavdelning som kommer att arbeta på depån i Mörby. Teknikavdelningen verkar som en stödfunktion till underhållsproduktionen och ansvarar för att förse underhålls enheterna med support inom områdena, Fordonsteknik, Teknisk utbildning, Strategisk underhållsplanering och Produktionsteknik. Som fordonsingenjör arbetar du framförallt inom området fordonsteknik och du gör det genom att analysera, förbättra och bereda de tekniska förutsättningarna för fordonens tillförlitlighet och tillgänglighet. Du kommer tillhöra en grupp på åtta personer där alla har olika ansvar och en bred kompetens. Arbetet är brett och du kommer att arbeta med fordons- och teknikfrågor inom bland annat områdena, IT, elektronik, mekatronik och mekanik.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Arriva. Uppdraget kommer att vara på heltid och tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som fordonsingenjör kommer du att ansvara för att följa upp och redovisa tillförlitlighet, tillgänglighet och säkerhet för fordonstypen X10p. Du kommer att göra detta genom analys av drifts- och underhållsdata. Dina analyser ligger till grund för optimering av material, underhåll och vidare för prioritering av investeringar. Arriva förbättrar för tillfället verksamheten inom området och går mot att utveckla system och BI-verktyg för bättre och effektivare analyser. För rätt person kommer det att finnas möjlighet att medverka vid utvecklingen av dessa system.

Vidare kommer du bland annat att:
 • Driva och projektleda genomförandet av beslutade fordonstekniska förändringar, förbättringar och investeringsprojekt
 • Sammanställa ekonomiska beslutsunderlag för förvaltning och utveckling av en fordonstyp
 • Supporta underhållsproduktionen i allmänna tekniska frågor och utföra säkerhetstekniska fordonsutredningar
 • Bereda förutsättningarna för tungt underhåll genom att driva underhållsprojekt. Här kommer du att ansvara för allt från ekonomisk och strategisk analys av underhållets genomförande, till kravställning och teknisk utvärdering av potentiella underhållsalternativ, interna som externa
Tjänsten passar dig som har fördjupade kunskaper inom något område men även att du i övrigt har intresse och förmåga att inhämta rätt kompetens. Du kommer att få ett stort ansvar i ett företag som hela tiden expanderar och för dig med stora ambitioner finns det stora utvecklingsmöjligheter internt på Arriva.

Vi söker dig som
 • Är civil- eller högskoleingenjör inom relevant område, alternativt har du lägre utbildningsnivå, men med arbetslivserfarenhet inom felsökning, maskin- eller fordonsteknik
 • Har goda kunskaper i Office-paketet
 • Talar och skriver på svenska och engelska obehindrat
Det är meriterande om du har kompetens inom el samt styr- och reglerteknik.

Som person är du nyfiken och har ett stort intresse för teknik. Du trivs i en verkstadsmiljö och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter för ett fordons tillförlitlighet men även för arbetsprocesser. Vidare ser vi att du är strukturerad, analytisk och drivande under projektens gång. Då du kommer att arbeta mot ett flertal kompetensområden och är sammanhållande för att rätt åtgärd genomförs, kräver tjänsten att du tar initiativ, är flexibel och ett gott samarbete med övriga kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Mörby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Arrivas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer härArriva är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.

Sedan 2010 ingår Arriva i Deutsche Bahn (DB) och utgör koncernens varumärke för all persontrafik utanför Tyskland. Totalt har DB-koncernen cirka 300 000 medarbetare i 130 länder över hela världen.

De är utmanaren, som tänker vinna nya marknadsandelar genom att se möjligheter till nya innovativa lösningar, som gör det attraktiva för ännu fler att resa kollektivt. De sätter sina kunder i centrum genom stil, säkerhet och service och hoppas att du vill vara med på deras resa!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Arriva är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.

Sedan 2010 ingår Arriva i Deutsche Bahn (DB) och utgör koncernens varumärke för all persontrafik utanför Tyskland. Totalt har DB-koncernen cirka 300 000 medarbetare i 130 länder över hela världen.

De är utmanaren, som tänker vinna nya marknadsandelar genom att se möjligheter till nya innovativa lösningar, som gör det attraktiva för ännu fler att resa kollektivt. De sätter sina kunder i centrum genom stil, säkerhet och service och hoppas att du vill vara med på deras resa!