Vill du motverka penningtvätt och terroristfinansiering? danske bank söker aml advisor

Vill du motverka penningtvätt och terroristfinansiering? danske bank söker aml advisor

Danske Bank expanderar deras Ongoing Due Diligence (ODD)-team vilka arbetar med penningtvätt som ett viktigt led för att motverka bedrägerier. Vi söker dig som vill fortsätta karriären inom banksektorn och trivs i en roll med daglig kundkontakt. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Danske Banks räkning en AML Advisor.

AML står för Anti Money Laundering och Danske Bank har ett starkt lag av specialister inom AML-området för att säkra att banken hela tiden har nödvändig kännedom om sina kunder. Avdelningen är uppdelad i ett Onboarding-team, som fokuserar på Onboarding av nya företagskunder, och ett Ongoing Due Diligence (ODD)-team, som jobbar med löpande kundkännedomsgranskning av befintliga kunder. Tillsammans med dina medarbetare utgör du en viktig länk i arbetet med att garantera att banken inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet.

Uppdragets omfattning är inledningsvis 6 månader med start omgående, enligt överenskommelse. Därefter fortlöper uppdraget tillsvidare och på sikt finns goda chanser till direkt anställning hos Danske Bank om samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Gå gärna in och läs här hur det är att jobba för Danske Bank HÄR

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i ODD-teamet blir en av dina viktigaste uppgifter att säkra en god kunddialog medan du inhämtar nödvändig information från bankens svenska Business Banking-kunder. Du kommer ha en viktig roll i uppbyggnaden av bankens fortsatta AML-arbete, samt bidra till att bygga en välutvecklad AML-kultur inom hela Business Banking på Danske Bank.

Du kommer till exempel att:
  • Inhämta, bearbeta och kontrollera information från våra svenska företagskunder i enlighet med de kundkännedomskrav som finns.
  • Planlägga kommande kundgranskningar och aktivt delta i uppbyggnaden av en väl fungerande arbetsprocess.
  • I samarbete med andra specialister på området svara på frågor från både kunder och interna kollegor rörande kundkännedom och risk scoring.
Vi söker dig som
  • Har erfarenhet av service/administratoin gärna inom bank
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
  • Har en högskoleutbildning inom ekonomi/juridik
Det är ytterst meriterande om du har tidigare erfarenhet inom bank och har kunskap inom det finansiella området, gärna med erfarenhet av AML-arbete och/eller kundrådgivning

För att både lyckas och trivas i rollen som AML Advisor tror vi att du som person är noggrann och lösningsorienterad i ditt arbete. Du gillar att arbeta metodiskt med kunddata och kan se helheten, även vid hög arbetsbelastning. Du kan arbeta självständigt, men är samtidigt en lagspelare som vill ta ett aktivt ansvar för att vara med och utveckla AML-arbetet inom Business Banking. Vi tror också att du som söker är öppensinnad och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

START: Omgående, enligt överenskommelse

UPPSKATTAD ARBETSTID: 8.30-17.00

PLATS: Kista, Stockholm

KONTAKT: Anna Heierson

URVAL: Sker löpande

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Danske Banks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning, du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Danske Bank.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med och skapa värde för våra kunder genom att möta och överträffa deras förväntningar. Du blir en del av en utmanarbank på den svenska marknaden, med ett starkt fokus på att växa. Vi är en organisation med 1 500 medarbetare som tillsammans strävar efter att bygga en än mer innovativ, agil och inkluderande kultur - en kultur där förändring ses som en möjlighet att utvecklas, och där nyfikenhet och engagemang uppmuntras. Vi arbetar tillsammans för att nå våra gemensamma mål, och utgångspunkten är att vi behandlar varandra med vänlighet och omtanke.
Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har cirka 22 000 anställda i 13 länder.