Vill du hjälpa Roche Diagnostics att skapa ett friskare Sverige?

Vill du hjälpa Roche Diagnostics att skapa ett friskare Sverige?

Roche Diagnostics i Sverige befinner sig i en spännande förändringsresa där de utifrån en solid grundaffär inom laboratoriemedicin utvecklar nya sätt att tillsammans med deras kunder skapa ett friskare Sverige. Som en del i detta bygger Roche nu en större lokal förmåga att utveckla digitala lösningar som kommer effektivisera vårdflöden, inom exempelvis cancervård. Vi söker därför nu en nyfiken, driven och entreprenöriell mjukvaruutvecklare som vill vara med på denna spännande resa!

Information om uppdraget

Organisatoriskt kommer du bli en del Roche Diagnostics Lab Workflow team. Efter en projektfas på 6-12 månader med fullt fokus på nyutveckling kommer du därefter dela din tid mellan fortsatt utveckling och arbete tillsammans med övriga Lab Workflow teamet.

I Lab Workflow-teamet arbetar Roche med IT lösningar och processutveckling för alla deras affärsområden inom klinisk diagnostik. Teamet arbetar bl.a. i så kallade mellanmjukvaror; IT-lösningar som styr analysinstrument, pre-analyssystem, och automatiserar arbetsmoment på kliniska laboratorier, samt genererar och presenterar statistiska data för utveckling av kundernas processer.

Du erbjuds
 • Möjlighet att vara med i ett nystartat projekt där drivkraften är att skapa ett friskare Sverige
 • Stora utvecklingsmöjligheter där nästa roll kan vara som mjukvaruarkitekt hos Roche
 • Ett nära samarbete med såväl kolleger, samarbetspartners och kund
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Initialt kommer du att arbeta i ett projekt tillsammans med 3-5 kolleger och fokusera på webbutveckling för att bygga en skalbar och väldokumenterad kodbas (HTML/ CSS och Javascript).

I dina arbetsuppgifter i Lab Workflow teamet ingår det att vara med i installationsprojekt och konfigurera IT-system som styr analysinstrument, sorteringsrobotar och teknisk validering av diagnostiska resultat. Det ingår också uppdatering av system och allmän felsökning. Att kunna analysera och effektivisera kundens arbetsprocesser är en essentiell uppgift för dig. Du utbildar också personalen på laboratoriet i Roches IT-system, samt säljer in och presenterar Roches produkter och projekt för kunder.

Vi söker dig som
 • Har en Civilingenjörsexamen inom relevant område
 • Kunskaper inom JavaScript & HTML/ CSS
 • Kännedom om databaser och systemarkitektur
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i tjänsten
Vi blir extra intresserade om du tidigare har arbetat på ett kliniskt laboratorium med IT-lösningar och/eller om du har förståelse för arbetsflöden och processer på kliniska laboratorier!

Som person är du:
 • Kommunikativ
 • Samarbetsvillig
 • Analytisk
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning hos Academic Work, med avsikt att omvandlas till tillsvidareanställning hos Roche Diagnostics år 2021
 • Placering: Solna
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Roche önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Roche är världens största forskande bioteknikföretag, med fokus på att föra vetenskapen framåt förbättrar vi människors liv. Vi utvecklar både läkemedel och diagnostik. Roche Diagnostics i Sverige (med bolagsnamnet Roche Diagnostics Scandinavia AB) arbetar med diagnostiska lösningar för hela hälso- och sjukvårdskedjan. Diagnostik möjliggör att bekräfta, utesluta och förebygga sjukdomar, att minska väntetider och sjukhusinläggningar, optimera resursanvändning och hitta rätt behandling för varje individ. Våra cirka 90 medarbetare verkar för ett friskt Sverige, där all kunskap tillämpas. Vi sitter i Solna i nya, fräscha lokaler.