Vill du gå i Alfred Nobels fotspår?

Vill du gå i Alfred Nobels fotspår?

Nu söker vi Nitro Consults nästa ekonomistjärna. Vill du vara med på en spännande förändringsresa till den digitala världen där du har möjlighet att fortsätta din utveckling inom ekonomi och framför allt inom controlling? Här erbjuds du ett tätt samarbete med Nitro Consults ekonomichef och chansen att bidra med din expertis. Varmt välkommen in med din ansökan.

Information om uppdraget

År 1866 uppfann Alfred Nobel dynamiten och konsultdelen av verksamheten knoppades så småningom av från hans företag och blev ett separat bolag, Nitro Consult, och det är dit vi nu söker en junior controller.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Nitro Consult.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra ekonomiteamet som består av 5 personer och kommer framför allt att jobba nära ekonomichefen som också är den du rapporterar till. Nitro Consult sitter i nya fräscha lokaler där du blir tilldelad ett separat rum. I din roll som junior controller kommer du att arbeta i processerna kring leverantörsreskontra och kundreskontra vilket bland annat innebär att du:
 • Inhämtar attester
 • Följer upp kostnader
 • Fakturerar kunder
Utöver detta omfattar tjänsten även månads- och årsbokslutsarbete och diverse därtill relaterade utredningsarbeten. Du kommer också att spela en viktig roll i bolagets byte av ERP system och även ha mycket kontakt med organisationens konsulter och chefer runt om i Sverige.
Det här är en tjänst för dig som vill arbeta i en organisation som går mot förändringsarbete i form av digitalisering.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi i någon form
 • Har 1-3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare, kanske har du t.ex. arbetat som ekonomiassistent vid sidan av dina studier
 • Har erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem
 • Har goda kunskaper inom Office-paketet
 • Känner dig bekväm med både svenska och engelska i både tal och skrift då koncernspråket är engelska
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet av att jobba med SAP eller Microsoft Dynamics AX

Som person är du ansvarsfull, noggrann och strukturerad. Du tycker om att arbeta självständigt men trivs ändå med att tillhöra ett team där du bidrar med positiv energi och en trevlig inställning. Du är prestigelös, lösningsorienterad och har en god kommunikationsförmåga då rollen innefattar både externa och interna kontakter. Personligt engagemang, att nå resultat, samt att hålla deadlines med hög kvalitet, är en självklarhet för dig. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Övrig information
 • Start: Januari
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Johanneshov
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nitro Consults önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nitro Consult AB är Europas största och mest kompletta sprängtekniska konsultföretag och bildades 1969. Bolaget har idag omkring 100 anställda med huvudkontor i Stockholm och nio regionkontor fördelade från Luleå i norr till Karlskrona i söder. Bolaget ingår i Orica, en gruvkoncern med verksamhet i ca 50 länder. Nitro Consult befinner sig i en förändringsfas som bland annat innebär effektivisering av processerna inom finans med nya affärs och redovisningssystem. Som ett led i detta behöver företaget förstärka sin ekonomiavdelning. För mer information besök: Nitro Consult