Vill du bidra till Sveriges övergripande miljömål som handläggare till WSP?

Vill du bidra till Sveriges övergripande miljömål som handläggare till WSP?

WSP - en plats där kreativa och hållbara tekniska lösningar utvecklas för framtidens klimatsmarta samhällen. Genom proaktivt ledarskap ser de till att talanger kan växa. Tillsammans driver ni arbetet för miljövänlig samhällsutveckling. Vill du arbeta med Environmetal Due Diligence; EDD, och fördjupa dig inom förorenade områden så kommer du att trivas här!

Information om uppdraget

WSP är ett internationellt analys- och teknikkonsultföretag inom bland annat miljö, energi, anläggning och infrastruktur. WSP finns i 50 länder med 40 000 anställda och är kanadensiskt i grunden. I Sverige jobbar cirka 4000 medarbetare.

Som handläggare inom Environmental Due Diligence på WSP jobbar man i deras grupp Förorenade områden i Stockholm. Avdelningen skapades första januari 2019 och består nu av drygt 30 personer som tillsammans jobbar i projekt kring förorenade marker, grundvatten och byggnader. Genom arbetet får du vara med och driva utvecklingen för en stark och hållbar samhällsutveckling som bidrar till Sveriges övergripande miljömål. Avdelningen arbetar med hela kedjan av förorenade områden, från inventering till åtgärder. I det ingår utöver de tekniska sakfrågorna även kostnadsbedömning och analys.

Läs mer om WSP på deras hemsida

Detta är ett konsultuppdrag där du inledningsvis kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos WSP. Uppdraget kommer vara på heltid och är långsiktigt. Förutsatt att alla parter är nöjda finns möjlighet till överrekrytering på sikt.

Arbetsuppgifter

I rollen som handläggare arbetar du med förorenade områden fokuserat mot EDD, vilket innebär inventering och bedömning av miljörisker i samband med fastighetstransaktioner. Du kommer att hjälpa WSP:s kunder med att identifiera miljömässiga risker och ekonomiska konsekvenser av dessa i samband med fastighetstransaktioner.

Arbetet kommer exempelvis att innebära:

inventering, sökning i arkiv, bedömning, platsbesök samt rapportskrivning

planera, utföra och följa upp undersökningar av förorenad mark, byggnadsmaterial, vatten och sediment.

En nära dialog med företagets kunder för att säkerställa deras behov.

Du kommer att jobba i projekt som oftast sträcker sig över cirka en månad. Du utgår ifrån WSP:s kontor men du kommer även att göra platsbesök för att få en bättre översikt av projektet. Rollen innebär en del praktiskt arbete genom att ta prover gällande föroreningar ute på fält.

Tjänsten passar dig som trivs med att jobba administrativt samtidigt som du har en affärsmässig förståelse och ett stort intresse för miljöfrågor.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:

har en avslutad teknisk högskoleutbildning, gärna med inriktning miljö, biologi, geologi eller liknande. Du kan även ha läst industriell ekonomi, då WSP värderar affärsförståelse.

Har tidigare erfarenhet av utredningar och inventeringar av förorenade områden.

Det är meriterande om du tidigare har jobbat på en tillsynsmyndighet.

Som person är du utåtriktad och trivs att arbeta lika bra i grupp som självständigt. Vi ser även att du är flexibel och kan anpassa dig utifrån omständigheter samt visar på ett stort engagemang för ditt arbete. Andra egenskaper vi värdesätter är affärsmässighet för att driva verksamheten framåt mot gemensamma mål.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Placering: Globen, Stockholm
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och WSPs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork