Välkommen till nya Blocket Jobb   Det här är nytt

Vill du arbeta som Byggkonstruktör med projektledningsansvar?

Vill du arbeta som Byggkonstruktör med projektledningsansvar?

Är du nyexaminerad med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg eller motsvarande? Eller har du kanske erfarenheten? Har du dessutom ett stort konstruktionsintresse och vill jobba med projektledning samt kundansvar? DFF aluminiums vision är att bli den attraktivaste leverantören inom sin bransch. Vill du vara med på deras resa?

Information om uppdraget

Academic Work söker en Byggkonstruktör med projektledningsansvar till DFF Aluminium. DFF Aluminium har över 40- års erfarenhet inom branschen och är en helhetleverantör inom konstruktion, produktion och montage av glas och metallkonstruktioner till byggföretag, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, butikskedjor och projektföretag. DFF Aluminium hjälper sina kunder i hela skedet, från vision till färdigt projekt och har såväl produktions- som montageteamet under ett och samma tak. Du välkomnas till ett familjärt kontor i Jordbro med totalt 16 anställda. Du kommer tillsammans med tre kollegor att arbeta i rollen som Byggkonstruktör och du har ansvar hela vägen, från anbudsstadiet till färdigt projekt. Du kommer att få en gedigen upplärning det första halvåret och gå bredvid Johnny som var med och startade DFF Aluminium, allt för att ges bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll.

Hos oss får du vara med och påverka, då det är ett litet bolag ges du stora förutsättningar att utvecklas och växa i din roll samt att ta stort eget ansvar Så beskriver Mikael Björnskiöld, projektering och försäljning, hur det är att arbeta hos DFF Aluminium.

Låter detta som tjänsten för dig? Läs mer under Job duties.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos DFF Aluminium.

Arbetsuppgifter

Som Byggkonstruktör kommer du arbeta med hela processen, från anbudsstadiet till färdigt projekt. Du kommer att ha ett projektledningsansvar och ett tydligt kundansvar gentemot de kunder du arbetar tillsammans med och se till att samordna såväl produktionen som montörerna och att dessa uppfyller kundernas förväntningar. Du kommer dels att arbeta med befintliga kunder men även vara med och kontakta nya. Du samarbetar tätt med själva produktionen och även med montörerna.

Du kommer till exempel att:
 • Ta emot förfrågningar och beräkna dessa samt ge ut offerter.
 • Ta emot ordrar och göra beräkningar på dessa samt hitta effektiva lösningar
 • Konstruera och ta fram 2D CAD-ritningar
 • Planera inköp och beställa material
Tjänsten passar dig som trivs att jobba med mycket frihet under ansvar. Du har ett gediget intresse för konstruktion och brinner samtidigt för att ha en projektledande funktion. Naturligtvis är du kommunikativ och har ett intresse för att skapa och upprätthålla långsiktiga relationer.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning mot bygg eller motsvarande
 • Har läst hållfasthetslära
 • Har B-körkort
 • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och skrift, med anledning av den kundkrets som DFF Aluminium har
Det är meriterande om du
 • Har praktisk arbetslivserfarenhet av att ha arbetat inom byggbranschen med konstruktion och hållfasthetslära
 • Kunskap inom glas och stål
 • Har erfarenhet av 3D-CAD
 • Kunskap av CAD-programmet MicroStation Bentley som DFF aluminium använder sig av
 • Har arbetat i en liknande roll tidigare, med tydligt projektlednings/kundansvar
 • Har goda kunskaper i tyska
Som person är du en problemlösare som drivs av att arbeta med komplexa arbetsuppgifter. Då du kommer att arbeta med flera olika projekt samtidigt, med stort eget ansvar, ser vi att du har förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser att du har en stark kommunikativ förmåga då du i rollen kommer ha många kontaktytor, med såväl kollegor som kunder. Du är noggrann, detaljorienterad och har ett stort intresse för konstruktion.

Övrig information
 • Start: januari 2017
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. 6 månaders provanställning tillämpas
 • Lön/andra förmåner: Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns, friskvårdsbidrag 3000 kr/år.
 • Placering: Jordbrotorpsvägen 6, Jordbro
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DFF aluminiums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DFF Aluminium står för Dörrar Fönster och Fasader och det var så allting började. Idag levererar de helglasfasader, inredning, speciallösningar i stål, aluminium och glas. De är en helhetsleverantör med över 40 års erfarenhet i branschen!