Vill du arbeta med rapportering på Nordea och har erfarenhet av SQL?

Vill du arbeta med rapportering på Nordea och har erfarenhet av SQL?

Vill du får värdefull erfarenhet från en av storbankerna samt jobba inom det heta området regulatorisk rapportering som täcker kapital, likviditet-, skatt- och kreditrapportering? Har du dessutom erfarenhet från att arbeta i SQL? Ge dig själv en nystart på 2019 och sök denna tjänst som Business Analyst på Nordea!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Nordeas räkning TRE personer till avdelningen Group Function Information and Reporting. Avdelningen ansvarar för Nordeas kapital- och riskrapportering både internt till de olika affärsområdena samt externt till olika myndigheter. I denna specifika roll kommer du arbeta med AnaCredit, Analytical Credit Dataset, som är rapportering till den nationella riksbanken i Europaområdet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Nordea. Uppdraget kommer att vara på heltid och till en början sträcka sig fram till sista juni 2019. Det finns möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Rollen innebär rent rapporteringsarbete som sker på månadsbasis där du skapar olika typer av rapporter, men stor del av rollen går också till effektiviserings- och förbättringsarbete. Du kommer att hantera stora och komplexa mängder data specifikt kopplat till transaktioner, och arbetet utförs delvis i Excel men framförallt behöver du ha en mycket erfarenhet av att arbete med SQL då detta kommer vara ditt främsta rapporteringsverktyg.

Genom den här tjänsten får du in en fot på en av storbankerna i en utmanande roll som erbjuder dig fördjupad kunskap inom ett område som är i fokus i finansvärlden, det regulatoriska området inom kapital, likviditet, skatt och kreditrapportering.

Vi söker dig som

Är utbildad ingenjör eller ekonom med erfarenhet av att arbeta i SQL. Eftersom du kommer hantera stora mängder data söker vi dig med mycket goda kunskaper i Excel.

Efterfrågade specifika kompetenser:
 • Avancerad användare i SQL, och kan programmera med SQL.
 • Högskoleutbildning som ekonom eller ingenjör, förslagsvis har du en examen inom industriell ekonomi
 • Minst ett års relevant arbetslivserfarenhet, förslagsvis från en liknande roll
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office
 • Mycket god kunskap i det engelska språket, både muntligt och skriftligt då all kommunikation i tjänsten i stort sett är på engelska
Som person är du analytiskt och logiskt lagd och drivs av problemlösning. Samtidigt kan du skapa dig en helhetsbild och dra egna slutsatser. Eftersom tjänsten innebär hög arbetsbelastning med korta deadlines söker vi dig som är van att arbeta effektivt i högt tempo och med höga krav på noggrannhet. Vidare är du en positiv person som ser möjligheter i det du tar dig an och har en stark ambition att utvecklas. Vi ser även att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid fram till sista juni med chans till förlängning
 • Arbetstider: Kontorstider
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nordeas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nordea är den största finanskoncernen i Norden och Östersjöregionen, med en ledande ställning bland företagskunder och institutionella kunder såväl som privat- och private banking-kunder. Dessutom den ledande leverantören av liv- och pensionsförsäkringar i Norden. Nordea är en av mycket få europeiska banker med kreditbetyget AA- och bland de tio största fullservicebankerna i Europa mätt i börsvärde.

Till sina högsta prioriteringar hör att rekrytera, utveckla och behålla motiverade medarbetare. Nordea erbjuder många karriärmöjligheter, och ser rörlighet som en central faktor när det gäller att utvecklas och göra karriär. Nordea har ledarskapsutbildningar för alla från blivande chefer till chefer på högsta nivå. De har även ett särskilt fokus på utvecklingen av nyutexaminerade akademiker.
 • Nordea har cirka 32 300 medarbetare
 • 2014 välkomnade de runt 2 400 nya kollegor
 • Alla nyanställda deltar i ett introduktionsprogram
Läs mer på Nordea.