Vikarierande HR-chef till medelstort anläggningsbolag!

Vikarierande HR-chef till medelstort anläggningsbolag!

Nu söker vi en vikarierande HR-chef till ett växande bolag inom anläggning. Brinner du för att vara stöd mot både chefer såväl som medarbetare? Vill arbeta med frågor gällande verksamhetens utveckling såsom kompetensförsörjning, arbetsrätt eller HR-processer? Nu finns möjligheten för detta - välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vår kund verkar inom anläggning och infrastruktursektorn och arbetar ständigt med förbättring och utveckling av ny teknik och arbetsmetoder. Som vikarierande HR-chef kommer du ha en betydande roll i organisationen. Du kommer arbeta både strategiskt som operativt, såväl förvaltande som utvecklande. Du kommer arbeta med allt ifrån passiv personaladministration där du är tillgänglig för både företagets yrkesarbetare som för tjänstemännen på projekt- och företagsnivå.

Vidare kommer din roll till stor del vara strategisk där du kommer underhålla de framtagna strategierna för respektive HR-process och se till att detta efterlevs, samtidigt som du kommer få möjlighet att vara med och påverka, upprätta och implementera nya strukturer och processer. Vår kund har under hösten också implementera ett nytt HR-system som under ditt vikariat kommer vara en stor del av ditt ansvar.

Du erbjuds

Detta är den perfekta utmaningen för dig som har jobbat några år som HR-BP, HR-generalist eller kanske tidigare haft en roll som HR-chef på ett medelstort bolag, och som vill hoppa på ett spännande uppdrag för ett bolag i förändring och tillväxt. Du erbjuds inte bara ett arbete som är omväxlande, utan också kollegor som bryr sig om varandra och som hjälper till i alla avseenden.

Din närmsta chef kommer vara VD och till hjälp har du en fantastisk HR-assistent som också kommer stötta dig i det dagliga arbetet. Beroende på tillgänglighet är målet att du ska få en bra introduktionsperiod då nuvarande HR-chef först lämnar i mitten på januari, allt för att du ska få förutsättningarna för att kunna ta vid när dom går in i ett nytt år.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Förvalta, underhålla och utveckla redan implementerade HR-processer
 • Upprätta och implementera chefstöd i organisationen, t.ex. chefshandbok
 • Driva vidare interna utbildningarna och kompetensutvecklingsfrågor och aktiviteter
 • Driva, stötta och utveckla företagskulturen och ledarskapsfrågor
 • Hålla kontakt med externa leverantörer och parter
 • Eftergymnasial utbildning mot HR eller personal och organisation
Vi söker dig som
 • Vi tror att du har minst 3 års erfarenhet av strategiskt såväl som operativt HR arbete. Vi ser gärna att du arbetat mycket mot arbetsrättsliga frågor men vad du gjort är viktigare än antal år.
 • Har körkort och tillgång till egen bil då besök på projektplatserna sker dagligen
 • Talar och skriver flytande svenska och engelska då båda språken används dagligen i tjänsten
 • Vi kommer för denna rekryteringsprocess lägga stor vikt vid personlig lämplighet
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av löneadministration och arbetat aktivt med ledningsgruppsarbete, men detta är inget krav.

Som person är du framförallt prestigelös, drivande och har en väldigt god kommunikationsförmåga. Då kund har många internationella medarbetare hos ute på projekten är det viktigt att du är öppen, trevlig och serviceminded. Ingen medarbetare är mindre viktig i dina ögon utan ditt stöd finns för alla.

Vidare tror vi att du är en problemlösare av rang och tycker om att arbeta brett såväl som högt och lågt och ha en god närvaro i organisationen och ute på projekten. Du har ett diplomatiskt arbetssätt och är öppen och samarbetsvillig.

Övrig information
 • Start: Önskvärt omgående med viss hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Vikariat 1 år. Heltid.
 • Placering: Solna (resor runt om i Storstockholm tillkommer i tjänsten)
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se