Vi söker redovisningsekonom till Stadsbyggnadskontoret i centrala Stockholm!

Vi söker redovisningsekonom till Stadsbyggnadskontoret i centrala Stockholm!

Ekonomienheten på Stadsbyggnadskontoret söker nu en redovisningsekonom som vill vara med och forma morgondagens Stockholm!
Denna tjänst är för dig som har ett par års erfarenhet av att arbeta med redovisning och bokslut. Du kommer att erbjudas en bred roll med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att påverka ditt arbete i en stor utsträckning. Vi arbetar med löpande urval och ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker en redovisningsekonom till ekonomienheten på Stadsbyggnadskontoret. Som redovisningsekonom på ekonomienheten kommer du bland annat ansvara för den löpande bokföringen, månads-, delårs- och årsbokslut, hantera leverantörs- och kundfakturor. Du kommer vara en viktig del i arbetet att forma morgondagens Stockholm.

Stadsbyggnadskontoret planerar för ett framtida Stockholm på uppdrag av stadsbyggnadsnämnden där ekonomienheten arbetar med ett kontorsövergripande uppdrag att leda och stödja avdelningarna i arbetet med verksamhetsplan och budget. Enheten utgör även stöd till förvaltningens chefer och medarbetare i frågor rörande upphandling och inköp. Kontoret är beläget på Kungsholmen med gångavstånd till Stockholm Central, du kommer sitta i ett ljust och fräscht kontorslandskap där du arbetar i ett team som består av sex kompetenta och kreativa kollegor.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på Stadsbyggnadskontoret. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till 31/1. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du bland annat arbeta med den löpande bokföringen, göra kontoavstämningar samt se till att kontoplanen hålls uppdaterad.

Du kommer till exempel att:
 • Hantera leverantörs- och kundfakturor och gör interna kontroller för redovisningen.
 • Göra ekonomiska analyser och vara delaktig i effektiviserings- och förbättringsarbetet på enheten.
 • Administrera kontobehörigheter i Agresso och vara kontaktperson för samarbetspartners både internet och externt
Tjänsten passar dig som vill arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i en inspirerande miljö med goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Minst ett års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning och ekonomi där du självständigt upprättat bokslut
 • Goda kunskaper i större ekonomisystem, främst Agresso
 • Goda kunskaper i Microsoft Office, framförallt Excel
 • Goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom Stockholm stad eller en annan politiskt styrd organisation.

Vi ser att du som person är självgående, noggrann med en god samarbetsförmåga. Vidare kan du strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt och driva ditt arbete framåt. Du är analytisk och har ett helhetsperspektiv som hjälper dig att göra korrekta avvägningar utifrån Stadsbyggnadskontorets bästa.
 • Start: 1/10
 • Omfattning: 39,5 timmar/vecka
 • Arbetstider: mån-tors 7.45-16.30, fre 7.45-16, med möjlighet till flex.
 • Placering: Kungsholmen, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Annina Erholm
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Academic Work under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork