Vi söker en FP&A till Aon!

Vi söker en FP&A till Aon!

Aon är ett företag med global styrka och en stark kundfokuserad företagskultur. De drivs av entreprenörskap och tron på affärsmässighet och teamwork. Det som utmärker Aon är att oavsett vilken roll man har vet alla om att målet alltid är att arbeta utifrån kundens önskemål och förväntningar. Nu finns möjligheten för dig som älskar siffror och vill ta nästa steg i karriären att söka rollen som Aon Sveriges nya FP&A - (Financial Planning & Analysis). Varmt välkommen med din ansökan - vi går igenom ansökningarna löpande!

Information om uppdraget

Aons kontor är placerat i närheten av Stadion, Östermalm i centrala Stockholm, där lokalerna är ljusa och både gym och natur- och grönområden finns runt hörnet. I dag är de 230 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret är placerat i London.

FP&A-rollen är en nyckelroll i det nordiska finansteamet. Fokuset ligger på att utveckla och möjliggöra den finansiella strategin för att optimera och effektivisera verksamheten. Du kommer att arbeta nära de operativa cheferna och den svenska VD:n. Som FP&A kommer du att rapportera till Nordic CFO som även kommer att vara din närmsta chef. Du kommer få stöttning, hjälp att utvecklas och utmanas i rollen. Vidare är din kommande chef tydlig med vad som förväntas av dig, men även lyhörd inför vad du värdesätter. För att introduceras till tjänsten på bästa sätt kommer du inledningsvis få möjlighet att arbeta nära en senior Business Controller.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aon. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Stötta den svenska VD:n och organisationen med prognoser och finansiella rapporteringar i koordination med den nordiska finansfunktionen
 • Supportera Nordic CFO som del av FPA-teamet i genomförande och uppföljning av nordiska finansfrågor
 • Kritiskt bedöma Cost-Benefit Analysis relaterade till investeringar, förvärvinvesteringar och affärsutvecklingsförslag
 • Bevaka och rapportera framstegen i alla viktiga affärsinitiativ
 • Förbereda periodiska rapporter, analyser och aktivt driva ytterligare vinster i produktivitet, effektivitet och kvalitet av finansfunktionen
Tjänsten passar dig som älskar siffror, analys och har en förmåga att hantera flera olika intressenter. Hos Aon finns individuella utvecklingsplaner för varje medarbetare. För rätt person finns det stora möjligheter att på sikt växa inom bolaget. Utöver utvecklingsmöjligheter erbjuder Aon goda förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag och tjänstepension.

Vi söker dig som
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, med hänsyn till de kontaktytor du kommer att ha i rollen
 • Innehar en akademisk högskole-/universitetsutbildning inom exempelvis finans, juridik, statistik, nationalekonomi eller annat relevant område
 • Har arbetat inom området i ca 2-5 år
 • Har goda kunskaper inom Excel och är van vid att söka information i stora system på egen hand
Det är ett stort plus om du har kunskaper inom QlikView.

Vid den här rekryteringsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Hos Aon får du möjligheten att arbeta med drivna och kompetenta kollegor. För att trivas i företagskulturen är det därför viktigt att du är resultatinriktad och själv driver på ditt eget arbete. Du kommer ha många interna kontaktytor, därför är det viktigt att du är flexibel i ditt arbetssätt samtidigt som du noggrant bibehåller kvalitén i ditt arbete. Du trivs med att arbeta i team och då samarbeta med olika kollegor, därför anpassar du ditt budskap efter mottagare.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader
 • Lön: Månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Valhallavägen, Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Aons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aon är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser. Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Sweden drygt 220 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Besök oss på www.aon.com/sweden/ för mer information. Aon Sweden är en del av Aon Corporation som med drygt 50 000 medarbetare över hela världen levererar kundvärde genom innovativa, effektiva lösningar som hanterar företags och organisationers risker och ökar medarbetarnas produktivitet.

Aon är stolt sponsor till Manchester United sedan 2010. Aon i Sverige stöttar även Vänföreningen Portee och deras verksamhet i Sierra Leone