Vi söker AML & KYC analyst!

Vi söker AML & KYC analyst!

Har du en examen inom ekonomi eller juridik, är noggrann och analytisk som person med ett intresse för penningtvätt? Då kan det vara dig vi söker för vår kunds räkning. Svea bank söker en AML & KYC analyst med start omgående. Ta chansen och sök redan idag, då det är den perfekta första rollen för dig som vill arbeta mot AML och KYC. Vi kommer att kontakta dig som uppfyller kraven löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Svea banks räkning en AML & KYC analyst. Svea är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med fyrtio års erfarenhet av att hjälpa företag med deras likviditet är Svea bank ett naturligt val för många företagare när de behöver en finansieringspartner. Sveas vision är att vara en ledande finansiell aktör i Europa.

Som Svea Banks AML & KYC analyst förväntas du vara ett stöd för organisationen vid åtgärder för att undvika penningtvätt, bedrägerier och finansiering av terrorverksamhet genom att granska och analysera kundkännedomsinformation för nya och befintliga kunder. Du tillhör avdelningen Operations inom Svea Bank och kommer ha ett nära samarbete med gruppens AML-specialist samt ingå i AML-teamet som består idag av 4 personer. Gruppen arbetar med både företags- och privatkunder. Tjänsten kommer initialt att pågå fram tills årsskiftet, men för rätt person finns det möjlighet till förlängning.

Du erbjuds
 • Den perfekta ingångsrollen för dig som vill arbeta mot AML/KYC.
 • Möjligheten till en långsiktig arbetsplats, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som AML & KYC analyst kommer dina arbetsuppgifter bland annat vara att:
 • Hantera ansökningar med syfte att utföra riskbaserad kundanalys inom processen för KYC.
 • Granska och bedöma KYC-uppdateringar från befintliga kunder.
 • Vid behov inhämta kompletterade underlag från kund för att kunna uppnå kundkännedom.
 • Hantera generella frågor som inkommer till AML-funktionens mailbox.
 • Undersökning och hantering av AML-ärenden eller bedrägerier.
Vi söker dig som
 • Ha en avslutad universitet-/högskoleexamen med ekonomisk eller juridisk inriktning.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
Det är meriterande om du:

* Har tidigare erfarenhet av att arbeta på bank eller med AML/KYC-arbete.

Vi söker dig som är driven och vill vara del av att bygga upp något, samt är orädd att ta dig an nya uppgifter. Du har en god förmåga att ta till dig nya kunskaper och kommer gärna med initiativ och idéer samt bidrar till teamet med din positiva och arbetsamma attityd. Vidare är du analytiskt lagd och kan bearbeta och analysera information för att identifiera avvikande uppgifter eller riskdrivande faktorer. I den här rollen behöver du kunna fatta snabba beslut och agera om du upptäcker ett avvikande eller misstänkt kundbeteende. Det är mycket viktigt att du är kommunikativ och kan förmedla information till olika delar av organisationen på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, fram till årsskiftet.
 • Placering: Solna
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se