Valuation Analyst till Swedbank

Valuation Analyst till Swedbank

Är du utbildad civilingenjör eller har en utbildning inom finansiell matematik med ett intresse för finansbranschen? Alternativt har något års arbetslivserfarenhet där du byggt upp Data Science erfarenhet och förmåga? Vår kund söker en Junior Valuation Analyst som kommer att arbeta med både aktie-, ränte- och valutarelaterade produkter på deras avdelning Group Valuation Operations. Detta är en chans för dig att få meriterande erfarenhet från en av Sveriges storbanker. Sök tjänsten idag då det är omgående start.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedbanks räkning en Junior Valuation Analyst till deras avdelning Group Valuation Operations med omgående start. Tjänsten kommer att innebära stor variation och det kommer finnas utrymme att anpassa tjänsten utifrån hur mycket erfarenhet man har inom området. Du kommer att arbeta i en grupp om 7 personer samt samarbeta med resterande kollegor på avdelningen som sitter i Baltikum. Dina kollegor är utbildade civilingenjörer och ekonomer som sitter på både bred kompetens och ett stort intresse för området. Tjänsten är belägen i Centrala Stockholm.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Swedbank. Uppdraget kommer att vara på heltid och förutsatt att samarbetet fungerar väl är Swedbanks ambition att överrekrytera inom kort.

Arbetsuppgifter
 • Arbeta med marknasdata och värderingar som ligger till grund för det resultat som kommer att sammanställas och presenteras.
 • Avlasta seniora analytiker med leverans av adhoc-analyser, beräkningar och månatlig rapportering.
 • Supportera avledningens baltiska enhet med resultatuppföljning och PnL.
Andra arbetsuppgifter kan även förekomma som är nära sammankopplat till ovan beskrivna processer. Tjänsten kommer att till viss del anpassas utifrån din bakgrund och dig som person. Kollegorna i teamet kommer att ge dig en introduktion till arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör alternativt har en masterexamen inom finansiell matematik. Vi ser att du kan vara både nyexad eller ha några års arbetslivserfarenhet inom området.
 • Har en god förståelse för programmering och databaser
 • Har goda kunskaper i Svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.
Det är meriterande om du

* Har arbetat inom bank och finans sedan tidigare gärna med fokus på risk eller värdering.

Som person är du driven och trivs i en roll där du får bestämma detaljerna i hur ditt arbete utförs. Du har en förmåga att enkelt smälta in i en ny grupp med hjälp av din positiva inställning till att vilja lära känna nya människor. Vi ser att du är en person med ett stort finansiellt intresse samt har en förmågan att kunna prioritera och fatta egna beslut inom givna ramar, detta för att arbetsplatsen präglas av en föränderlig miljö. Vidare ser du varje ny utmaning som en möjlighet att utvecklas och samtidigt som du aldrig tvekar inför nya arbetsuppgifter har du också en ödmjukhet inför när du behöver be om hjälp för att komma vidare.

Hos vår kund ska alla medarbetare dela deras värderingar enkel, öppen och omtänksam.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: ina.andren@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)