Ux designer till vår interna it-avdelning på academic work!

Ux designer till vår interna it-avdelning på academic work!

Information om uppdraget

Vi på AW IT är för tillfället inne i en av de mest spännande faserna i företagets historia, där vi lämnat klassiska affärssystem och istället utvecklar och skräddarsyr verksamhetsstöd för hela organisationen utifrån användarnas behov.

Av den anledningen utökas nu vårt IT-team med ytterligare en UX-designer där vi letar efter dig som är driven, erfaren och kompetent, som vill vara med och bygga upp processer och arbetssätt för allt UX-relaterat arbete på Academic Work. Du kommer att ha en daglig kontakt med övriga UX:are, våra utvecklare, produktägare, stakeholders och användare.

Arbetsuppgifter

Som UX-designer är du den som känner våra interna och externa användare bäst; du förstår deras beteenden, behov, rörelsemönster, önskemål och förväntningar på användarupplevelsen. Detta i såväl nya som befintliga system. Du kommer att vara högst delaktig från allra första början då nya idéer och projekt lanseras - i form av wireframes, webbdesign, användar-/ och dataanalyser, användarintervjuer och mycket annat - och är sedan en ytterst viktig kugge hela vägen fram till release!

I din roll kommer du mer specifikt att:
 • Producera och designa wireframes, gränssnitt, mock-ups och prototyper i nya projekt för hela Academic Work Group.
 • Arbeta med kontinuerliga förbättringar, utveckla och utmana funktionalitet och design i befintliga lösningar och system
 • User reasearch hos interna och externa användare.
 • Designa och planera upplevelsen i våra webblösningar, med en ambition att erbjuda alla besökare den bästa möjliga upplevelsen.
 • Samarbeta tätt med Product Management, Stakeholders och Systemutvecklare för att ständigt förbättra våra produkter
 • Hålla dig à jour med det senaste inom UX och vara vår expert på området.
 • Vara involverad i projekt vi driver tillsammans med externa leverantörer och kvalitetssäkra deras leveranser vid behov.
 • Delegera arbetsuppgifter till andra resurser och stötta dem i deras arbete.
 • Denna roll tillhör vår IT-avdelning på koncernnivå, vilket innebär att du kommer att arbeta mot alla de sex marknader där Academic Work har verksamhet.
Vi söker dig som
 • Är en rutinerad och självgående UX-designer med minst 2 års arbetslivserfarenhet
 • Är mycket duktig på att samarbeta med många olika kollegor, du är socialt skicklig och lyhörd för olika idéer och behov
 • Är strukturerad i ditt arbetssätt, van att hantera balansen mellan tid och kvalitet i ditt arbete
 • Har ett affärsfokus och klarar av att prioriterar vad som ger mest värde för verksamheten
* Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vår ambition är att leda den digitala utvecklingen inom branschen. Hos oss får du arbeta med den senaste teknologin inom områden där du har möjlighet att påverka utveckling av både produkter och processer. Förbered dig själv på en snabbt växande avdelning med en öppen, välkommande och positiv attityd där det investeras mycket i din personliga och professionella utveckling.

Vi är idag ca 60 medarbetare på IT avdelningen och vi fortsätter att växa. Vi har en stark gemenskap och sammanhållning även utanför kontoret. Om du är nyfiken och vill bidra till vår fortsatta resa skicka in en ansökan nedan.